DXY: Prognos för US-dollarindex före FOMC-minuter och BNP-data

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on nov 24, 2021
  • Det amerikanska dollarindexet har varit i en stark hausseartad trend.
  • Det kommer att reagera på de senaste amerikanska BNP-data som är planerade till torsdag.
  • Fed kommer också att publicera de senaste protokollen.

Den hausseartade trenden för US-dollarindex (DXY) accelererade före de senaste amerikanska BNP- och inflationssiffrorna. Det handlas till $96,55, vilket var den högsta nivån sedan juli 2020. DXY har hoppat med mer än 8% från sin lägsta nivå i år.

USA:s BNP-data

USA kommer att publicera flera viktiga ekonomiska siffror på onsdag. Vissa av dessa nummer kommer en dag tidigare på grund av den kommande långa Thanksgiving-helgen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Statistikbyrån kommer att publicera de senaste amerikanska BNP-data. Baserat på den första uppskattningen förväntar sig ekonomer att den amerikanska ekonomin expanderade med 2,1% under tredje kvartalet. Detta kommer att vara en kraftig nedgång från andra kvartalets tillväxt på mer än 5%. Q2 fick hjälp av den stora stimulanspropositionen som antogs i början av året.

Ändå kommer BNP-datans inverkan på dollarindexet att vara relativt begränsad. Detta beror helt enkelt på att data redan har prissatts av marknaden.

Byrån kommer också att publicera de senaste uppgifterna om personlig konsumtion (PCE). Dessa siffror kommer sannolikt att visa att landets inflation höll sig på den högsta nivån på mer än 30 år i oktober. PCE är den mätare som Fed bevakar noga på inflationen.

DXY-indexet kommer också att reagera på de senaste beställningsnumren för varaktiga varor. Ekonomer förväntar sig att landets beställningar av varaktiga varor gick bra i oktober. Närmare bestämt förväntas beställningarna av varaktiga varor stiga till 0,2% medan beställningarna för sällanköpsvaror ökade till 0,5%.

Nästa viktiga drivkraft för US-dollarindexet kommer att vara de initiala siffrorna för arbetslösa. Med landets återöppning förväntar sig analytiker att antalet initiala anspråk minskade till 260 000 förra veckan. Detta är i samma intervall som de senaste veckorna.

USA kommer också att publicera de senaste nya bostadsförsäljningsdata medan Federal Reserve kommer att publicera de senaste minuterna.

US dollar index prognos

Dollar index

Om vi vänder oss till det dagliga diagrammet ser vi att DXY-index har varit i en uppåtgående trend på sistone. Paret har lyckats ta sig över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden. Den har också hoppat över Ichimoku-molnet medan MACD har fortsatt att stiga. Därför, vid denna tidpunkt, är vägen för det minsta motståndet för indexet uppåt, med nästa nyckelnivå att titta på är på $97.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money