Shiba Inu prisförutsägelse: SHIB är nere men inte ute

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on nov 24, 2021
  • Shiba Inu-priset har varit i en kraftig nedåtgående trend de senaste veckorna.
  • Denna nedgång beror främst på vinsttagning och brist på en katalysator.
  • Vi förklarar varför det fallande kilmönstret signalerar att myntet kan studsa.

Priset på Shiba Inu ( SHIB/USD ) har varit i fritt fall på sistone då efterfrågan på meme-mynt har avtagit. Tokenen handlas till $0,000037, vilket är cirka 56% under dess högsta någonsin. Det är cirka 650 % över den lägsta nivån i september i år. Som ett resultat har dess totala börsvärde kraschat till mer än 20 miljarder dollar.

Varför sjunker SHIB?

Shiba Inu är ett memmynt som kom till liv i maj i år. Utvecklarens mål var att skapa en annan version av Dogecoin. Kort efter att myntet släpptes blev det viralt och dess börsvärde flyttade till topp tio.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den kraschade sedan under sommarens kryptoförsäljning då intresset för kryptovalutor minskade. Detta pressade ner priset med nästan 85%. Den återhämtade sig sedan i september när investerare började gå över till meme-mynt. Det var inte ensamt eftersom andra mynt som Dogelon Mars och Floki Inu också hoppade.

På senare tid har dock efterfrågan på SHIB och andra mynt minskat avsevärt. Detta har i gengäld pressat ned deras priser med mer än 50 % eftersom fler investerare börjar ta vinster. Dessutom har Robinhood ännu inte lagt till Shiba i sin plattform eftersom de flesta handlare krävde.

Samtidigt har nedgången av Shiba Inu sammanfallit med den pågående försäljningen av kryptovaluta. Till exempel har Bitcoin redan kraschat med mer än 10 % från sin rekordnivå. Ethereum har sjunkit med mer än $600 under de senaste veckorna. Viktigast av allt, det totala börsvärdet för alla kryptovalutor som spåras av CoinMarketCap har minskat med mer än 400 miljarder dollar. Så, vad händer nu för Shib-priserna?

Shiba Inu prisförutsägelse

Shiba Inu

Fyra-timmarsdiagrammet visar att Shiba Inu-priset har varit i en brant försäljning under de senaste veckorna. Längs vägen har myntet lyckats sjunka under 50% Fibonacci retracement nivå. Detta är ett tecken på att björnar har total kontroll för tillfället.

På liknande sätt har myntet sjunkit under 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden (MA). Detta är ytterligare en indikation på att björnar tar ansvaret. Relative Strength Index (RSI) har också varit i ett fritt fall.

Ändå är detta ingen garanti för att myntet kommer att fortsätta falla. För det första har det bildat ett fallande kilmönster som visas i rött. I prisåtgärdsanalys är en fallande kil vanligtvis ett hausseartat tecken. Därför finns det en sannolikhet att SHIB-priset är nere men inte ute.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money