USD/SGD-prognos: Singapore-dollarn kommer att falla till 1,3900

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on nov 25, 2021
  • USD/SGD-paret har varit i en stark uppåtgående trend.
  • Det handlar på en viktig motståndsnivå.
  • Paret kommer sannolikt att testa om 50% retracement-nivån på 1,3900.

USD/SGD-paret ökade till den högsta nivån sedan den 4 november när den amerikanska dollardominansen fortsatte. Paret handlas till 1,3658, vilket är cirka 4% över den lägsta nivån i år.

Singapore ekonomisk återhämtning

USD/SGD-paret har stigit även efter den relativt starka ekonomiska återhämtningen i Singapore. Under de senaste veckorna har data från Singapore målat upp en bild av en ekonomi som skjuter på alla cylindrar. Denna trend har hjälpts av den relativt starka lokala och internationella efterfrågan.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På onsdagen visade uppgifter från Singapores statistikmyndighet att landets ekonomi expanderade med 5,2% under andra kvartalet. Detta var en bättre prestation än den tidigare tillväxten på 3,4%. På årsbasis växte landets ekonomi med 7,1%. Denna tillväxt skedde i takt med att extern och intern efterfrågan steg.

Andra siffror från Singapore har varit relativt starka. Till exempel har inflationen hoppat till hjälp av högre råoljepriser. Den totala inflationen steg med 3,2% på årsbasis. Exklusive boende steg inflationen med 3,5%.

Landets detaljhandelsförsäljning och tillverkningsproduktion har också gått bra de senaste månaderna. Som ett resultat har denna styrka hjälpt Monetary Authority of Singapore (MAS) att börja skärpa villkoren.

USD/SGD-paret har rallyt främst på grund av den amerikanska dollarn. Dollaruppgången fortsatte idag när investerare reflekterade över de hökaktiga FOMC-minuterna och den starka amerikanska statistiken.

Siffror som publicerades på onsdagen visade att landets initiala anspråk på arbetslöshet sjönk till den lägsta nivån på mer än 50 år. Personliga inkomster och utgifter steg trots att inflationen ligger kvar på den högsta nivån sedan 1990. Därför kommer Federal Reserve sannolikt att röra sig snabbare än väntat.

USD/SGD-prognos

USD/SGD

Det dagliga diagrammet visar att USD/SGD-paret har varit i en stark hausseartad trend de senaste veckorna. Paret har stigit med cirka 4% i år. Som ett resultat är det över 25-dagars glidande medelvärde.

Samtidigt är paret på en viktig motståndsnivå där det har kämpat för att ta sig över det flera gånger tidigare. Därför kan ett hausseartat utbrott vara nära förestående. Om det händer kommer nästa nyckelnivå att titta på vara 50% Fibonacci retracement point vid 1,3900.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust