Jim Cramer om den nya COVID-varianten

Av:
Nov 26, 2021
Listen
  • Enligt Cramer är marknadsförsäljningen som skedde i fredags inte en möjlighet att köpa.
  • Han hävdar att man ska vänta och tjäna på måndag.
  • Dow Jones Industrial Average minskade med 800 poäng på grund av nya bekymmer med Covid-19-varianten.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Enligt Jim Cramer från CNBC betyder den kraftiga aktienedgången som skedde i fredags, på grund av oron över om det skulle komma en ny Covid-variant, inte att du ska börja köpa.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

På “Squawk on the Street”, ett CNBC-segment, sa Jim Cramer:

Vi kommer att vakna upp nästa vecka och hitta ett [fall] i det här landet, och jag kommer inte att rekommendera någon att köpa något idag förrän vi är säkra på att det inte kommer att hända. Och jag kan inte vara säker på att det inte gör det.

Dow Jones Industrial Average sjunker

Copy link to section

Dow Jones Industrial Average gick ner med 800 poäng när öppningsklockan ringde på fredagen, vilket motsvarar en förlust på 2%. S&P 500 sjönk med cirka 1,3%. Försäljningen drevs av WHO (World Health Organization) varning som släpptes på torsdagen och uttryckte oro över en ny Covid-19-variant i Sydafrika.

Jim sa att han förstod varför namn som Pfizer och Regeneron flyttade högre. Han menar dock att andra områden bör undvikas.

Cramer sa:

Jag är ovillig att säga att det är dags att gå och köpa en återförsäljare eller köpa ett kryssningsfartygsföretag eftersom det kommer att finnas människor som är mycket mer riskvilliga än du och jag och sedan vägrar tro att forskarna kan få detta under kontroll, så inte ett köptillfälle.

De attraktiva områdena på marknaden

Copy link to section

Även om Cramer varnade folk från att köpa ännu, påpekade han några områden på marknaden som folk kunde överväga vid försäljningen. Ett av områdena han nämnde var Chevron.

Han hävdade att Chevron skulle vara ett attraktivt ställe att titta på om du ville börja köpa idag. Han hävdade att efterfrågan på olja fortfarande är hög, och att det finns resor just nu. Han sa också att Amazon-aktien sannolikt också skulle gå bra när öppningsklockan ringde på fredagen då aktien gick upp med 1%.

Många andra höll dock inte med om Cramers förutsägelser och trodde att det fanns en köpmöjlighet i fredagens försäljning.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Aktier & Fonder Börsen