USD/MXN: Inget slut i sikte för reträtten för den mexikanska peson

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on nov 26, 2021
  • USD/MXN-paret har stigit under de senaste sju raka dagarna.
  • Hoppet beror mest på den övergripande starka amerikanska dollarn.
  • Den har också stigit på grund av oro för den mexikanska centralbanken.

USD/MXN-paret har stigit under de senaste sju raka dagarna när investerare reflekterar över den övergripande starka dollarn. Paret handlas till 21,80, vilket är det högsta det har varit sedan den 4 november förra året. Den har stigit med mer än 11% från sin lägsta nivå i år.

Mexikansk pesos nedgång

Den mexikanska peson har varit under intensiv press de senaste veckorna. Denna nedgång har främst berott på den övergripande starka amerikanska dollarn med tanke på att DXY-index har hoppat till den högsta nivån på mer än ett år på sistone.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

USD/MXN-paret har också skjutit i höjden på grund av situationen i den mexikanska centralbanken. Den här veckan skrämde president Andres Manuel Obrador marknaden när han tillkännagav att en obskyr ekonom skulle bli guvernör.

Tillkännagivandet kom en dag efter att presidenten chockade marknaden genom att dra tillbaka sin tidigare nominerade känd som Arturo Herrera. Den nya nominerade är Victoria Ceja som inte har någon erfarenhet av penningpolitik. Analytiker är oroade över hennes bristande erfarenhet inom sektorn.

Liksom andra centralbanker på tillväxtmarknader har den mexikanska centralbanken varit under press under de senaste månaderna då landets inflation har stigit. Som ett resultat har det höjt räntorna under de senaste fyra på varandra följande mötena i ett försök att tämja inflationen.

Inflationen har stigit och färska uppgifter visade att det totala konsumentprisindexet (KPI) steg till 7,05% under första halvan av november. Det var den största ökningen på mer än 30 år. Data som publicerades på torsdagen visade att landets BNP steg med 4,5% under tredje kvartalet, vilket var lägre än den tidigare uppskattningen.

USD/MXN-prognos

USD/MXN

Det dagliga diagrammet visar att USD/MXN-paret har varit i en stark hausseartad trend under de senaste veckorna. Denna trend började när paret flyttade till en viktig stödnivå vid 19.70. En närmare titt på diagrammet visar också att den har lyckats ta sig över nyckelmotståndsnivån på 21,64, vilket var den högsta nivån i mars i år.

25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden har gjort en hausseartad crossover medan Relative Strength Index (RSI) har rört sig över den överköpta nivån. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar siktar på nyckelmotståndsnivån på 23, vilket är cirka 5% över den nuvarande nivån.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money