IRS ser stora kryptobeslag 2022 mitt i genomförandet av infrastrukturpropositionen

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on nov 27, 2021
  • IRS har uppgett att de har beslagtagit kryptotillgångar till ett värde av 3,5 miljarder dollar 2021.
  • Byrån förväntar sig att detta antal kommer att växa till miljarder dollar 2022.
  • Detta kommer när byrån fick tillsyn över kryptotransaktioner under infrastrukturpropositionen.

USA implementerade nyligen infrastrukturpropositionen för att inkludera kryptoaktiviteter inom det reglerande området för Internal Revenue Service (IRS). IRS har nu uttalat att de förväntar sig att de totala kryptobeslagen 2022 från penningtvätt och brottslighet kommer att uppgå till miljarder dollar.

I en Bloomberg-publikation har den kriminella utredningschefen vid IRS, Jim Lee, delat de milstolpar som hans enhet har uppnått i år och dess mål för det kommande året.

IRS beslagtar 3,5 miljarder dollar i krypto 2021

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Lee uppgav att under räkenskapsåret 2021 beslagtogs krypto för 3,5 miljarder dollar. Detta står för 95% av alla tillgångar som beslagtogs av byrån 2021.

Dessutom bryter Lee ner siffrorna för att konstatera att över 1 miljard dollar av det stora beloppet tillhörde Silk Roads mörka webbmarknad som sedan dess har stängts. Medan målet mot denna marknadsplats avslutades för flera år sedan, spårades dolda kryptoinnehav i år och beslagtogs av myndigheter.

Kryptovalutor har blivit ett viktigt verktyg som används av kriminella för penningtvätt, narkotikahandel och skatteflykt. Lee noterade att av det beslagtagna beloppet återvanns ytterligare 10 miljoner dollar från en tidigare anställd hos Microsoft, som gömde pengar som stulits från teknikjätten i form av krypto.

IRS fokuserar på kryptorelaterade ekonomiska brott

Rapporten som utfärdades av IRS den 25 november av Criminal Investigation Unit visade att det var mer fokus på kryptorelaterade ekonomiska brott. Byrån satsade mer på att utbilda sin personal om kryptovalutor och öppen källkodsinformation (OSINT).

Byrån uppgav vidare att den skulle avslöja Advanced Collaboration & Data Center i Northern Virginian 2022. Detta center kommer att användas för personalutbildning och förbereda byrån för att bekämpa fler kryptorelaterade ekonomiska brott.

Med ansträngningarna från denna byrå för att bekämpa användningen av kryptotillgångar för ekonomiska brott och den nyligen implementerade infrastrukturpropositionen, förväntas IRS lägga beslag på en ännu större mängd krypto 2022. Enligt detta lagförslag kommer kryptomäklare att behöva rapportera transaktioner till IRS, vilket ökar myndighetens kontroll över kryptovalutor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money