Silverprisutsikter efter positiv kinesisk tillverkningsdata

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on nov 30, 2021
  • Silverpriset handlas inom ett snävt intervall.
  • Positiva PMI för kinesisk tillverkning har stärkt dess industriella utsikter.
  • Den är fortfarande under press i en stark US-dollar trots sjunkande statsräntor.

Silverpriset har sjunkit i två veckor. För en vecka sedan utökade den sina förluster genom att sjunka under den avgörande nivån på $24. Under den nya veckan är amerikanska dollar och kinesisk industridata de viktigaste drivkrafterna.

Kinesisk tillverkningsdata

Under den nya veckan var investerarna angelägna om den kinesiska tillverknings-PMI som planeras att släppas på tisdag. Kina är den ledande konsumenten av silver och andra industriella metaller globalt. Som sådan påverkar framsteg i dess ekonomiska tillväxt silverprisrörelser.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Analytiker hade förutspått ett värde på 49,6, vilket skulle ha varit en liten förbättring från oktobers 49,2. Det skulle dock markera den tredje månaden i rad med minskad industriproduktion. Förutsägelsen grundades på en nedgång i Kinas inhemska efterfrågan. Baserat på denna prognos förväntades silverpriset ta ytterligare förluster.

Intressant nog har de släppta uppgifterna överträffat analytikernas förväntningar. Avläsningen av 50,1 är en indikation på att minskad energibrist i Mellanriket ökade industriproduktionen i november. Ändå har silverpriset reagerat ganska subtilt på nyheterna. Visst, det har studsat av måndagens lägsta på $22,76. Men det handlas nu inom ett snävt intervall eftersom det upplever motstånd på $23,00.

Amerikanska dollar

Förutom dess industriella efterfrågan är silverprisrörelser ytterligare kopplade till dess status som en ädelmetall. Ur detta perspektiv är dess pågående nedåtgående trend ett resultat av den stärkta amerikanska dollarn. Visst, de sjunkande statsräntorna har pressat dollarindexet under stödzonen på 96 dollar. Benchmark 10-årsräntorna ligger på 1,42 efter att ha stigit till 1,69 föregående vecka. Denna nedåtgående trend förväntas ge en viss lättnad för silverpriset.

Emellertid, mitt i oro över den senaste COVID-19-varianten – Omicron, har greenback-tillflyktsorten fortsatt sin uppåtgående trend. Ädelmetaller tenderar att ha en omvänd korrelation med den amerikanska dollarn.

Silverpris förutsägelse

Silverpriset handlas inom ett snävt intervall även om det fortfarande är på en nedåtgående trend. De övre och nedre gränserna för den tidigare nämnda horisontella kanalen är 23.00 respektive 22.76. I skrivande stund var den upp med 0,16% till 22,93.

På ett fyratimmarsdiagram handlas ädelmetallen under de 25 och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena. Med ett RSI på 29 är det fortfarande i det översålda territoriet.

På kort sikt förväntar jag mig att silverpriset förblir inom den nuvarande horisontella kanalen. Förbi den övre gränsen kommer motståndsnivån sannolikt att ligga längs 25-dagars EMA klockan 23.37. På baksidan kan en ytterligare nedgång under den nedre gränsen få den att finna stöd vid 22.34. På kort sikt kommer den avgörande nivån på 24.00 sannolikt att förbli undvikande.

silver price
silver price
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money