Solana och Pintu lanserar NFT-tävling i Indonesien, lockar internationell publik

By: Daniela Kirova
Daniela Kirova
Daniela föddes i Bulgarien, växte upp i Chicago och flyttade sedan till Michigan för att gå på University of… Läs mer.
on nov 30, 2021
  • En prispott på över $70 000 väntar på de lyckliga vinnarna
  • Indonesia Art Project är en möjlighet för lokala konstnärer att visa upp sina NFTs på Solana
  • Solanas låga avgifter ger en ytterligare möjlighet för kreatörer och artister att göra NFTs överkomligt

Solana (SOL/USD) Indonesien och Pintu har utlyst en NFT-tävling kallad Indonesia Art Project, som kommer att sammanföra indonesiska kreatörer och bildkonstnärer för att fira den livliga, mångsidiga lokala konstscenen, fick Invezz veta av ett pressmeddelande.

Skapare på alla nivåer accepteras

Över en månad kan bildkonstnärer och konstentusiaster på alla nivåer tävla om uppmärksamheten från lokala och internationella kreatörer, domare och konstsamlare. En prispott på över $70 000 väntar på de lyckliga vinnarna. Bland evenemangets lokala och globala partners finns Magic Eden, Metaplex, USS FEED, Serum, Project SEED, Eizper Chain, Coinvestasi och mer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

NFTs på Solana tilltalar en global publik

NFT:er är i sin storhetstid och har skapat en vändpunkt för människor som vill få tillgång till en publik och tjäna pengar på sitt arbete. Indonesia Art Project är en möjlighet för lokala konstnärer att visa upp sina NFTs på Solana, den snabbaste och mest skalbara blockkedjan som lockar en global publik.

Solanas låga avgifter ger en ytterligare, inte obetydlig möjlighet för kreatörer och artister att göra NFT så överkomligt som möjligt.

Matthew Beck, partner på Solana Ventures, sa:

Blockchain känner inga geografiska gränser och har visat att oavsett var artister är baserade finns det en global gemenskap bakom dem. Vi är glada över att stödja detta samarbete och introducera nya människor till kraften i NFT:er och digital konst.

Timothius Martin, Chief Marketing Officer på Pintu, tillade:

Bildkonst har alltid varit en stor del av den indonesiska kulturen. Vi har många duktiga artister vars verk kanske inte får den exponering och uppskattning som det förtjänar. Genom blockchain-teknik tror vi att konstnärer kan uttrycka sina verk för en global publik i form av digital konst (NFT) och bli belönad i kryptotillgångar. Pintu och nätverket Solana delar samma vision för att stödja artister i Indonesien.

Om Solana

Solana är en global statsmaskin och den mest presterande blockkedjan i världen. Det ger utvecklare självförtroendet att bygga på lång sikt genom att leverera förutsägbar skalning utan att kompromissa med säkerhet eller komponerbarhet.

Om Pintu

Pintu är en mobilförst kryptoplånbok och handelsplattform i Indonesien, en av de mycket få kryptobörserna i Indonesien som är officiellt licensierad av handelsministeriet. Pintu syftar till att göra kryptovaluta lättare att förstå för alla samt hjälpa till att överbrygga Rupiah till kryptovärlden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money