Tre snabba skäl att fortsätta investera trots Omicrons rädsla

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. Läs mer.
on nov 30, 2021
  • S&P 500-indexet fick ett slag i slutet av förra veckan på grund av rädsla för en ny COVID-variant.
  • Jim Lebenthal ger tre skäl till varför investerare fortfarande bör fortsätta att investera.
  • Stephen Weiss väcker oro för att Omicron skulle kunna bränsleförsörjningsbegränsningar igen.

Jämförelseindexet S&P 500 fick ett slag i slutet av förra veckan efter att Världshälsoorganisationen kallade Omicron en ”variant av oro”. Men Cerity Partners Jim Lebenthal har en trefaldig tes om varför investerare bör stanna på marknaden.

1. Vacciner och andra behandlingar

Lebenthal säger att pandemins inverkan på ekonomin är baserad på sjukhusvistelse och dödsfall. Nu när vacciner och andra behandlingar verkar lovande för att hålla båda mätvärdena under kontroll, förväntar han sig inte att Omicron kommer att vara så fruktansvärt för marknaden som många fruktar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

2. Konjunkturerna kan ha nått botten

Enligt Lebenthal har riktmärket presterat bra sedan maj 2021, men det mesta var baserat på styrkan i mega-cap-teknologinamnen. Cykliska aktier eller värdeaktier, å andra sidan, har varit eftersläpande, vilket ”lämnar mycket utrymme för att komma ikapp”, noterade han.

3. Efterskalv är mindre påverkande

Lebenthal ser Omicron-nyheterna som ett efterskalv av den ursprungliga seismiska händelsen – uppkomsten av Coronavirus-pandemin. På CNBC:s ”Halftime Report” sa han:

Det är inte olikt EU som hotar att sprängas efter finanskrisen. Det finns efterskalv när du har en seismisk händelse. De har en minskande inverkan; deras chockvärde avtar med tiden. Det är vad som kommer att hända med Omicron.

Stephen Weiss syn

Short Hills Capital Partners Steve Weiss håller också med om att det inte finns någon anledning att sälja i brådska ännu. Han varnade dock för att om den nya varianten visar sig vara dödligare än Delta, kan den bränsleförsörjningsbegränsningar igen och tynga marknaden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money