WisdomTree lanserar 3 krypto-ETP:er för europeiska kunder

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on nov 30, 2021
  • WisdomTree har meddelat att de kommer att lansera tre krypto-ETP för sin europeiska marknad.
  • De tre ETP:erna kommer att handlas på Borse Xetra och den schweiziska börsen.
  • De tre produkterna strävar efter att erbjuda kryptoexponering till företagets kunder.

Wisdom Tree, ett av de största kapitalförvaltningsföretagen, har tillkännagivit listningen av tre nya kryptokorgbörshandlade produkter (ETP) i Europa. De tre ETP:erna har noterats på den schweiziska börsen SIX och Borse Xetra.

De tre nya ETP:erna för kryptovalutakorgen inkluderar mega-cap och altcoin ETP. Namnen på de tre ETP:erna kommer att vara The Wisdom Tree Crypto Market (BLOC), WisdomTree Crypto Altcoins (WALT) och WisdomTree Crypto Mega Cap Equal Weight (MEGA) har redan noterats för handel.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

WisdomTree lanserar tre krypto-ETP:er

MEGA har en likaviktad allokering till digitala tillgångar med megacap som Bitcoin (BTC/USD) och Ethereum (ETH/USD). Denna ETP har en total kostnadskvot (TER) på 0,95%. Å andra sidan har BLOC och WALT avgifter på 1,45%.

Å andra sidan erbjuder BLOC exponering mot kryptovalutatillgångar som utgör 70% av kryptomarknaden. Dessutom har fonden skapats för personer som söker likviditet och exponering mot kryptomarknaden.

De underliggande tillgångarna som har inkluderats under den nya fonden inkluderar Bitcoin, Ethereum, Cardano, Bitcoin Cash, Litecoin, Polkadot och Solana.

Den tredje fonden, känd som WALT, kommer att erbjuda investerare en chans att diversifiera sina investeringar till tillgångar som inte klassificeras som mega-cap. Denna fond inkluderar för närvarande Cardano, Bitcoin Cash, Litecoin, Polkadot och Solana, med mynten begränsad till en maxvikt på 50%.

WisdomTree tror på krypto

Chefen för digitala tillgångar för WisdomTree i Europa, Jason Guthrie, talade om denna utveckling och sa att företaget trodde på kraften med kryptovalutor som en tillgångsklass. Han konstaterade att marknaden för kryptotillgångar håller på att bli ett sofistikerat verktyg för institutionella investerare.

”Det är precis vad vi har utvecklat här, en rad ETP:er för institutionell kvalitet som gör det möjligt för investerare att få diversifierad exponering mot kryptomarknader och, mer allmänt, delta i den potentiella tillväxten av den decentraliserade ekonomin inklusive inhemska kryptovalutor, betalningar, smarta kontrakt , DeFi och NFT.”

I april tillkännagav WisdomTree att utöka sitt utbud av kryptovalutor genom att lansera en Ethereum-strategi känd som WisdomTree Ethereum ETP (ETHW). I september utökade företaget uppdelningen av sina digitala tillgångar med utnämningen av Benjamin Dean som chef för divisionen av sina digitala tillgångar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money