3 smartkontrakts-kryptovalutor att köpa i december 2021

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on dec 3, 2021
  • Den smarta kontraktsindustrin växer kraftigt.
  • Det är tekniken som driver ledande decentraliserade autonoma organisationer.
  • Vi förklarar varför Ethereum, Polygon och Algorand är bra köp.

Den smarta kontraktstekniken förändrar alla aspekter av den globala ekonomin. Det hänvisar till program som lagras på en blockchain och körs när förutbestämda villkor är uppfyllda. Det är tekniken som driver program som decentraliserad finans (DeFi), Non-Fungible Tokens (NFT) och metaverse. I den här artikeln kommer vi att titta på några av de bästa smarta kontraktskryptovalutorna för december.

Ethereum

Ethereum (ETH/USD) var det första smarta kontraktet i världen. Idag är det den mest populära plattformen, en som driver mer än 80% av alla decentraliserade autonoma organisationer (DAO). Till exempel driver den mer än 200 DeFi-projekt som har ett totalt värde låst (TVL) på mer än 180 miljarder dollar. Några av de största DeFi-projekten som körs på Ethereum är Compound, Maker, Uniswap och Aave.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ethereum är ett andra generationens blockchain-projekt, vilket betyder att det inte är perfekt. För det första använder den en proof-of-work-teknik (PoW) som är känd för att vara relativt långsam och energiineffektiv. Faktum är att den hanterar mindre än 20 transaktioner per sekund och dess nätverk är relativt dyrt. Detta förklarar varför det ser betydande konkurrens från Ethereum-mördare.

Ethereum-priset närmar sig sin rekordnivå på $4 855. Det har varit i en långsam hausseartad trend de senaste veckorna. Därför misstänker jag att priset kommer att skjuta i höjden till nyckelmotståndet på $5 000 i december 2021.

Ethereum price

Polygon

Polygon (MATIC) är en lager-2 smart kontraktsplattform som hjälper utvecklare att optimera sina Ethereum-applikationer. Nätverket hjälper helt enkelt till att lösa de ovan nämnda problemen. Som sådan upplever användarna snabbare överföringshastigheter och lägre kostnader.

Under de senaste månaderna har fler utvecklare flyttat till Polygon-ekosystemet. Andra bygger till och med sina appar från grunden med hjälp av tekniken. Enligt DeFi Llama har DeFi-plattformar i nätverket ett totalt värde låst på mer än 5 miljarder dollar.

Under de senaste veckorna har MATIC-priset varit i en långsam hausseartad trend och närmar sig nu sin all-time high. Jag förväntar mig att det kommer att sprängas över denna nivå denna månad.

Polygon price

Algorand

Algorand (ALGO) är en smart kontraktsplattform som gör det möjligt för utvecklare att bygga DAOs som de inom decentraliserad finans (DeFi). Plattformen har blivit populär bland utvecklare. Faktum är att antalet ALGO-användare har ökat och det finns en sannolikhet att denna trend kommer att fortsätta.

Den främsta anledningen till att jag förväntar mig att Algorand-priset kommer att gå bra i december är baserat på tekniker. Som visas nedan har myntet bildat ett kopp- och handtagsmönster. Under de senaste månaderna har det bildat handtagssektionen. Därför finns det en sannolikhet att priset kommer att studsa tillbaka snart.

Algorand price
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money