Rapport: Indien planerar att reglera krypto istället för att förbjuda sektorn

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on dec 3, 2021
  • Enligt uppgift planerar den indiska regeringen att reglera krypto som en tillgångsklass.
  • Securities and Exchange Board of India (SEBI) kommer att bli landets kryptoregulator.
  • SEBI kommer att kräva att indier deklarerar sin kryptorikedom och flyttar sina pengar till lokala börser.

Den indiska regeringen är redo att reglera krypto som tillgångar istället för att genomdriva ett direkt förbud mot industrin. En rapport avslöjade denna nyhet tidigare idag, med hänvisning till en regeringsanteckning. Genom att reglera kryptor som tillgångar har Indien avböjt att erkänna mynt som Bitcoin (BTC/USD) och Ethereum (ETH/USD) som valutor.

Enligt rapporten kommer Securities and Exchange Board of India (SEBI) att övervaka kryptoregleringen. Publikationen tillade att tillsynsmyndigheten skulle föreskriva ett slutdatum som ger krypto-HODLers mandat att deklarera sina innehav och flytta dem till indiska kryptobörser. Enligt uppgift kommer de nya reglerna inte att tillåta indier att hålla krypto på utländska börser.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Om de bryter mot dessa bestämmelser kommer kryptoanvändare i landet att få straff som fängelse i upp till 18 månader. Dessutom kan SEBI utdöma monetära straffavgifter från 443 852,64$ till 1 775 410,56$.

Dessutom försöker den indiska regeringen göra lämpliga ändringar av lagen om förebyggande av penningtvätt (PMLA) för att täcka kryptoutrymmet. Genom att göra det strävar regeringen efter att stävja kryptorelaterade olagliga aktiviteter som finansiering av terrorism.

Dessa planer stämmer överens med finansminister Nirmala Sitharamans uttalande tidigare i veckan när hon noterade att regeringen övervakar risken för att kryptovalutor hamnar i fel händer. Innan detta berörde premiärminister Narendra Modi samma sak och sa att demokratiska nationer måste arbeta tillsammans för att säkerställa att krypto inte hamnar i fel händer.

RBI trycker på paus om sina CBDC-planer

Enligt uppgift avser regeringen att hålla sina planer på att lansera en centralbanks digital valuta (CBDC) på is, eftersom den fokuserar på kryptorymden. Den föreslagna CBDC av Indiens centralbank (RBI) kommer inte att falla under SEBI:s regleringsområde eftersom det kommer att vara den digitala versionen av rupien. RBI kommer dock att övervaka kryptorelaterade frågor.

Den indiska kryptogemenskapen tog emot denna nyhet väl. Ett exempel är en Redditor som går av ultron290196 som drog en lättnadens suck och sa att det var jobbigt att oroa sig för björnmarknaden på kryptomarknaden och möjligheten till ett direkt förbud.

Samtidigt fortsätter kryptoutrymmet att försöka återhämta sig från sina förluster under den senaste veckan. I skrivande stund är BTC upp 0,65% under dagen för att byta ägare till 57 082,28$. Altcoin-marknaden är också grön, med de flesta av mynten i topp-10-listan över ledande krypton som ökar mellan 0,19% till 6,78%.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money