Prisförutsägelse nära protokoll när försäljningen intensifieras

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on dec 6, 2021
  • Priset för Near-protokollet har varit i en stor försäljning på sistone.
  • Priset har tappat cirka 50% av sitt värde under de senaste månaderna.
  • Vi förklarar varför myntet skulle kunna fortsätta falla på kort sikt.

Priset för Near-protokollet (NEAR/USD) har sålts på sistone. Den har sjunkit under de senaste fyra raka dagarna och flyttat till den lägsta nivån sedan den 28 september. Dess pris har sjunkit med mer än 50% från den högsta nivån i år. Denna nedgång har fört dess totala börsvärde till mer än 4,16 miljarder dollar, vilket gör det till det 43:e största kryptovalutaprojektet.

Vad är Near-protokollet?

Near protocol, populärt känt som Near, är ett blockchain-projekt som skapar en bättre plattform än Ethereum. Det är ett proof-of-stake-projekt som är betydligt snabbare och mer anpassningsbart än Ethereum och några av dess kollegor. Det samlade nyligen in mer än 21 miljoner dollar från Andreessen Horowitz.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Near uppnår detta genom en teknik som pionjärer av Zilliqa, ett välkänt projekt. Denna teknik är känd som skärning. I november lanserade utvecklarna Nightshade sharding, vilket kommer att leda till högre hastigheter. Den gör detta genom att dela upp block i mindre bitar som kallas skärvor.

Det första steget i processen är känt som simple nightshade, vilket kommer att hjälpa nätverket att skära tillståndet men inte bearbetningen. Detta innebär att nätverket fortfarande kommer att behöva validerare för att verifiera transaktioner.

Under de senaste månaderna har antalet utvecklare som bygger på Near-protokollet ökat avsevärt. Några av de mest kända projekten byggda på Near är Portis, Trust Wallet, Magic Wallet och Ontology.

Ändå, som de flesta Ethereum-mördare, står Near-protokollet inför flera betydande utmaningar framför sig. Den första största utmaningen är själva Ethereum.

Nära står inför utmaningar

Medan Ethereum har sina utmaningar, har dess polposition gjort det möjligt för det att ha en dominerande ställning i branschen. Till exempel har den använts för att bygga de flesta av de DeFi-projekt som finns idag. Det har också använts för att bygga många plattformar som OpenSea och Decentraland.

Samtidigt arbetar Ethereum-utvecklare med att optimera plattformen med hjälp av ETH 2.0-uppgraderingarna. Dessa uppgraderingar kommer att göra det till en bättre plattform som är betydligt snabbare.

Den andra utmaningen är att den smarta kontraktsbranschen är relativt konkurrenskraftig. Några av de bästa alternativen till Ethereum är Solana, Cardano, Binance Smart Chain och Polkadot.

Prisförutsägelse nära protokoll

Near price

Fyra-timmarsdiagrammet visar att det nära priset har varit i en kraftig baisseartad trend under de senaste veckorna. Priset har bildat en baisseartad kanal som visas i svart. Det är längs den nedre sidan av denna kanal. Det rörde sig också under 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden. Därför finns det en sannolikhet att myntet sannolikt kommer att fortsätta falla när björnar riktar in nyckelstödet till cirka $6.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money