Syscoin-nätverket lanserar smart kontrakt efter block 1 317 500

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on dec 7, 2021
  • Syscoin-nätverket tar med smart kontraktskapacitet i sitt nätverk.
  • Den första fasen av NEVM-lanseringen har slutförts vid 1 317 500.
  • Utvecklarna har också beskrivit nästa faser.

Syscoin (SYS/USD) lanserar smarta kontrakt på sitt nätverk. Syscoin är en blockchain-leverantör och utvecklingsplattform, och teamet bakom projektet har nu meddelat att dess lager ett-protokoll för Ethereum Virtual Machine (EVM) smarta kontrakt nu finns på huvudnätet på block 1 317 500.

Teamet har också avslöjat de andra faserna som detta projekt förväntas gå igenom. Med denna senaste utveckling har nätverket uppfyllt den första fasen av NEVM-lanseringen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Uppgradering har stora användarfördelar

I pressmeddelandet från företaget står det att denna uppgradering kommer att tillåta användare i plattformen att dra nytta av stora fördelar. Några av dessa fördelar inkluderar förbättrad säkerhet på nätverket, och det kommer att föra in skalbarhet i det smarta kontraktet.

Dessutom uppgav Syscoins utvecklingsteam att denna uppgradering kommer att lägga grunden för att stödja nästa EVM-lager 2 på nätverket.

Uppgraderingen var planerad att ske efter att nätverket nådde blocket 1 317 500. När detta block nåddes tog Syscoin-teamet till Twitter för att informera användarna på blockchain att hela processen skulle slutföras inom några timmar.

Syscoin-teamet bad också användare att inte skicka SYS-token när uppdateringen inträffar.

”Alla gruvarbetare kommer nu att stänga av och uppgradera till 4.3. Detta kommer att ta ett par timmar att slutföra. När #smartkontraktskedjan har implementerats framgångsrikt kommer vi att uppdatera alla. Vänligen avstå från att skicka $SYS under uppdateringen”, hette tweeten.

Teamet uppgav vidare att det planerade att deras bevis-på-arbete-konsensus skulle slå samman gruvteknologierna för både Bitcoin och Ethereum. Nätverket har integrerad Solidity och EVM-kompatibilitet, vilket gör att det kan sätta scenen för projekt baserade på Ethereum Virtual Machine.

På grund av denna interoperabilitet kan projekt som körs på Ethereum blockchain flytta till Syscoin för att undvika de höga gasavgifterna på Ethereum. Eftersom användare sparar på transaktionsavgifterna kan de överföras till andra användare på plattformen.

Jagdeep Sidhu, den ledande kärnutvecklaren på Syscoin, sa:

Syscoin kommer att använda de bästa funktionerna i de två främsta kryptovalutorna, nämligen Bitcoin och Ethereum. Därför kommer Syscoin att tillhandahålla säkerheten som erbjuds av Bitcoin samtidigt som Ethereums programmerbarhet bibehålls. Skalbara applikationer kommer att monteras på detta system via ZKPs, som kommer att introducera vår föreslagna decentraliserade kostnadsmodell för Ethereum-gasavgifter.

Teamet gav ytterligare insikter i den kommande fasen två av nätverksuppgraderingen. Denna fas kommer att föra in ZK-Rollups i blockkedjan, vilket kommer att öka transaktionsbehandlingshastigheten till 210 000 transaktioner per sekund. Dessa höga hastigheter kommer att uppnås under första kvartalet 2022.

Fas tre av uppgraderingen kommer att ske under tredje kvartalet 2022. Denna fas kommer att involvera implementering av vanadinteknologin, vilket ytterligare ökar hastigheterna till 4 miljoner transaktioner per sekund.

Syscoin samarbetar med TrustToken stablecoin-plattformen

Mot slutet av 2020 gick TrustToken-projektet ihop med Syscoin för att påskynda betalningsprocesser och lösa problem som plågar Ethereum-blockkedjan.

Fem stablecoins från TrustToken-nätverket började fungera på Syscoin-nätverket efter detta partnerskap. Dessa stablecoins var TUSD, TGBP, THKD och TAUD.

I det senaste tillkännagivandet noterade Sidhu att med TrustTokens stablecoins blev Syscoin-nätverket framtidssäkert, och partnerskapet gav betydande fördelar in i nätverket.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money