Nexo arbetar med Fidelity för att locka institutionella kryptoinvesterare

Av:
dec 8, 2021
  • Nexo har meddelat att de går ihop med Fidelity Digital Assets.
  • De två företagen strävar efter att utöka institutionell tillgång till investeringar i kryptovaluta.
  • Partnerskapet kommer mindre än en månad efter att Nexo lanserade ett återköpsprogram.

Nexo, en kryptolåne- och sparplattform, har meddelat att de kommer att samarbeta med Fidelity Digital Assets (FDA). De två kommer att arbeta tillsammans för att öka institutionella investerares tillgång till kryptovalutor.

FDA är den digitala divisionen för Fidelity investments, ett företag för förvaltning av digitala tillgångar. Partnerskapet kommer när fler investerare blir intresserade av kryptovalutor.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nexo tillkännager partnerskap med Fidelity

Enligt avtalet kommer de två företagen att skapa en bred uppsättning produkter och skapa en miljö som uppfyller kraven som kommer att locka institutionella investerare som vill investera i kryptovalutor.

Partnerskapet kommer också att erbjuda kryptoförvaring och utlåningstjänster och lansera innovativa produkter som är skräddarsydda för institutionella investerares specifika behov.

Institutioner som hoppar ombord kommer att dra nytta av obegränsad tillgång till det breda produktutbudet från Nexo. Några av de produkter som investerare kommer att få tillgång till inkluderar företagets främsta mäklartjänster.

Partnerskapet kommer att erbjuda vissa fördelar för Nexo eftersom det kommer att öka företagets tillgångar under förvaltning. Dessutom kommer Nexos förvaringsskikt att uppgraderas för att ha säkerhetsinfrastruktur av militär kvalitet och skydda investerare.

Medgrundaren av Nexo, Kalin Metodiev, kommenterade detta partnerskap och sa,

Att arbeta med Fidelity Digital Assets är den senaste milstolpen i vår strävan att erbjuda en komplett institutionell plattform och att integrera traditionella finansbolag i ekosystemet för digitala tillgångar.

Chefen för Fidelity Digital Assets i Europa, Christopher Tyrer, sa också att flytten skulle skapa en möjlighet för de två företagen att erbjuda en robust lösning, och att de tillgängliga erbjudandena kommer att ge kunderna en bättre upplevelse som gör det möjligt för dem att möta de föränderliga behov.

Partnerskapet kommer några veckor efter att Nexo tillkännagav lanseringen av ett återköpsprogram på 100 miljoner dollar för NEXO, den infödda token för plattformen.

Att utnyttja institutionella investerare

Detta år har präglats av ett ökat intresse för kryptovalutor från institutionella investerare. Digitala kapitalförvaltningsföretag som Fidelity erbjuder sina kunder direkt och indirekt exponering för kryptovalutor.

Den ökande efterfrågan på kryptoprodukter från institutionella investerare har också tillskrivits de många hausseartade cyklerna som upplevts i år. För att möta den växande efterfrågan från institutionella investerare har Fidelity utökat sin personal med 70%.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money