EUR/USD-signal före viktiga amerikanska inflationsdata

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jan 12, 2022
  • EUR/USD-paret har varit i ett snävt intervall de senaste veckorna.
  • Jerome Powell bekräftade att Fed kommer att vara mer hökaktig i år.
  • Vi förklarar vad vi kan förvänta oss inför amerikanska inflationsdata.

EUR/USD-paret rörde sig i sidled när investerare reflekterade över veckans vittnesmål från Jerome Powell och kommande amerikanska konsument- och producentinflationsdata. Den handlas till 1,1363, vilket är några punkter under sin intradagshögsta 1,1380.

USA:s inflationsdata

EUR/USD-paret lutade högre på tisdagskvällen även efter att Jerome Powell levererade ett relativt hökigt uttalande. När han vittnade i en senatskommitté sa Fed-ordföranden att banken sannolikt kommer att påskynda räntehöjningarna om inflationen fortsätter att stiga.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nästa stora drivkraft för EUR/USD-paret kommer att vara den kommande amerikanska konsumentinflationsdatan som kommer ut under den amerikanska sessionen.

Ekonomer tillfrågade av Reuters förväntar sig att uppgifterna visar att den amerikanska inflationen hoppade från 6,8% i november till 7,0% i december. Det kommer att vara den högsta siffran som någonsin släppts på 40 år.

Samtidigt förväntar sig analytiker att kärn-KPI, som exkluderar de volatila livsmedels- och energipriserna, steg från 4,8% till 5,4%.

KPI-siffrorna kommer en dag före den senaste amerikanska producentprisindex (PPI) data. Siffrorna förväntas avslöja att fabrikspriserna steg från 9,6% till 9,8% medan kärn-PPI steg från 7,7% till 8,0%.

Även om inflationen har ökat den senaste tiden finns det tecken på att den har börjat avta. Tidigare på onsdagen visade data från Kina att det överordnade konsumentprisindexet sjönk från 2,3% till 1,8%. PPI sjönk från 12,9% till 10,3%. Dessa siffror är viktiga eftersom Kina är källan till de flesta varor som säljs i USA.

EUR/USD prognos

EUR/USD

Tretimmarsdiagrammet visar att EUR/USD-paret har legat i ett snävt intervall de senaste veckorna. Och på tisdagen lyckades paret testa nyckelmotståndsnivån på 1,1360, där det kämpade för att röra sig flera gånger tidigare.

Paret ligger något under 38,2% Fibonacci retracement nivå och ligger över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden.

Därför finns det en sannolikhet att paret kommer att återuppta den baisseartade trenden när björnar riktar sig mot den nedre sidan av den horisontella kanalen. Denna vy kommer att ogiltigförklaras om priset rör sig över 1,1400.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money