Cardano (ADA) går om Solana (SOL) i börsvärde för att bli den 5:e kryptovalutan

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on jan 18, 2022
  • Cardano är nu den femte största kryptovalutan, med ett börsvärde på cirka 50 miljarder dollar.
  • Token har gjort ett hopp på över 30% under den senaste veckan.
  • Vinsterna kommer från ökad aktivitet inom ekosystemet Cardano.

Den här veckan har Cardano gjort stora uppgångar trots att resten av mynten rapporterar tröga prestationer. Cardano (ADA/USD) rankas nu som den femte största kryptovalutan med ett börsvärde på runt 50 miljarder dollar, enligt CoinMarketCap.

Cardanos värde har ökat från $1,15 den 11 januari till cirka $1,49 i skrivande stund, vilket återspeglar en veckouppgång på cirka 32%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cardano återtar femteplatsen

Efter kursuppgångarna som registrerats av Cardano har tokenen lyckats vända Solanas börsvärde. Solanas börsvärde ligger för närvarande på cirka 43 miljarder dollar, vilket gör den till den sjunde största kryptovalutan.

Förutom att öka i värde, noterar Cardano också höga transaktionsvolymer. Vid ett tillfälle översteg transaktionsvolymen för Cardano den för Ethereum. Detta har dock sjunkit sedan dess, med ADA:s handelsvolymer som står på 5,07 miljarder dollar i skrivande stund.

ADA har inte besparats från lågkonjunkturen som registrerats över den bredare kryptovalutamarknaden trots de vinster som gjorts. I skrivande stund hade token sjunkit med cirka 3,2%. Den har dock behållit de flesta av sina veckouppgångar.

Flera faktorer tillskrivs ADA:s rally

Cardano är bland nätverket som tros vara Ethereum-mördare. I september 2021 lanserade Cardano Alonzo hårdgaffeln som förde smarta kontrakt till Cardano. Några av protokollen som har aviserat planer på att lansera på nätverket inkluderar SundaeSwap, Ardana, CNFT.IO, Maladex och MELD.

En av faktorerna som kan trigga ADA:s rally är det senaste tillkännagivandet av SundaeSwap att det skulle bli kärlek på Cardanos huvudnät.

”Ögonblicket vi alla har väntat på har äntligen kommit! Vi är glada och stolta över att dela att SundaeSwap och ISO kommer att lanseras på kvällen torsdagen den 20 januari (EST), säger SundaeSwap.

Cardano har också haft sin första satsning på metaversen. Metaversen är en av de heta utrymmena i kryptorymden, och förra veckan tillkännagav Cardano planer på att stödja metaversen.

Pavia-projektet på Cardano kommer att fungera på samma sätt som Decentraland och The Sandbox. Projektet kommer att kommersialisera virtuell mark och tillåta innehavarna av dessa länder att anpassa sina upplevelser och skapa sina egna virtuella världar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money