Silverprisförutsägelse för en ädel och industriell metall

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… Läs mer.
on jan 18, 2022
  • Silverpriset reagerar på högre statsräntor och efterföljande stöd på den amerikanska dollarn.
  • Inom industrifronten påverkar starka kinesiska data metallen.
  • Investerare rustar för Fed-mötet som är planerat till den kommande veckan.

Silverpriset har börjat veckan med krafter kopplade till dess status som industriell och ädelmetall på spel. Medan starka kinesiska data ger stöd åt metallen, tynger högre statsräntor på dess priser.

Högre avkastning

Treasury yields har förlängt fredagens uppgångar när investerare tittar på Fed-mötet som är planerat till den kommande veckan. Sedan början av året har riktmärket för 10-åriga amerikanska obligationsräntor stigit med cirka 16,90% eftersom marknaderna rustar för åtstramningen av Feds penningpolitik. I skrivande stund var den upp med 4,81% till 1,78%. De 30-åriga och 2-åriga räntorna steg också med 0,57% och 0,20%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som ofta är fallet har högre statsräntor stärkt den amerikanska dollarn samtidigt som det utövat press på silver och andra råvaror. Dollarindexet, som spårar värdet på dollarn mot en korg med sex större valutor, har hållit sig stabilt över den psykologiskt avgörande nivån på $95,00 efter att ha stigit över denna nivå på fredagen.

kinesiska data

Förutom att det är en ädelmetall är silver också en viktig industriell metall. Därefter reagerar den på den starka ekonomiska statistik som släpptes på måndagen från Kina. Middle Kingdom är den ledande konsumenten av silver och andra industriella metaller. Som sådan skapar positiva siffror från landet en gynnsam miljö för silverpriset.

Till att börja med växte industriproduktionen i Kina med 4,3% i december på årsbasis. Analytiker hade förutspått en avläsning på 3,6%, vilket skulle vara lägre än tidigare 3,8%. Dessutom steg landets BNP med 1,6% under Q4’21 jämfört med 0,2% under Q3’21.

Silverpris förutsägelse

Silverpriset har studsat tillbaka över den avgörande nivån 23.00 efter att ha sjunkit under det på fredagen. I skrivande stund var den upp med 0,62% vid 23.10.

På ett fyratimmarsdiagram handlas det över de 25 och 50-dagars exponentiella glidande medelvärdena. Det är också över det långsiktiga 200-dagars EMA.

På kort sikt förväntar jag mig att silverpriset kommer att handlas inom den horisontella kanalen mellan fredagens högsta 23.30 och 50-dagars EMA på 22.83. En flytt över kanalens övre gräns kommer att ge tjurarna en möjlighet att testa igen 23.50, vilket har varit undvikande sedan slutet av november. På baksidan kan ett drag under intervallets nedre kant placera stödet vid 22.67 eller lägre vid 22.47.

silver price
silver price
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money