Cardano drar sig tillbaka efter ett stort hausseartat rally

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on jan 19, 2022
  • Cardano gjorde en vinst på nästan 12% den 17 januari.
  • Tokenen har sedan dess dragit sig tillbaka från dessa nivåer med en dipp på cirka 11% på 24 timmar.
  • Ett ökat intresse för ADA har tillskrivits nyheterna att en SundaeSwap DEX kommer att lanseras på Cardano.

Cardano (ADA/USD) har försökt en tjurgång som sedan dess har misslyckats på grund av den pågående lågkonjunkturen över kryptovalutamarknaden. ADA startade veckan med ett anmärkningsvärt hausseartat rally som sammanföll med en återhämtning på den bredare kryptovalutamarknaden.

I början av veckan fick de hausseartade uppgångarna från ADA många investerare att spekulera i att tokenet kunde vända den baisseartade trenden som satts under de senaste veckorna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cardanos rally misslyckas

Den 17 januari gjorde DA ett rally på nästan 12% mot tre veckors högsta av $1,60. ADA:s veckouppgångar nådde nästan 50% till detta pris, vilket visade en stor prisåterhämtning. Under samma vecka försökte även Bitcoin (BTC/USD) och Ethereum (ETH/USD) ett rally.

Token har dock misslyckats med att upprätthålla dessa vinster och har dragit sig tillbaka till lägre nivåer. I skrivande stund handlades ADA för 1,37 dollar, enligt CoinGecko, efter en tvåsiffrig dipp under de senaste 24 timmarna.

Nedgången i ADA:s priser har kommit då resten av marknaden också registrerat fall. Under de senaste 24 timmarna har det totala kryptomarknadsvärdet sjunkit med nästan 4%. Bitcoin och Ether har också sjunkit med cirka 2,01% respektive 4,30%.

SundaeSwap DEX lanseras på Cardano

Rallyt som ADA gjorde i början av veckan kommer mitt i SundaeSwaps tillkännagivande om att lansera en ”fullt fungerande beta decentraliserad börs (DEX)” på Cardano. DEX förväntas lanseras den 20 januari, vilket resulterar i ett ökat intresse för ADA.

SundaeSwap är bland pionjärprojekten som lanserats på Cardanos smarta kontrakt. Lanseringen är en hausseartad signal för Cardano i nuet och i framtiden eftersom den kan bidra till stora haussevinster.

SundaeSwap DEX kommer också att lanseras tillsammans med SUNDAE-token. Plattformen har noterat att denna token kommer att distribueras till användare på tre sätt: ett initialt insatserbjudande (ISO), avkastningsodling och börsbaserad konvertering.

Tillkännagivandet angående denna DEX-lansering sa: ”Om du vill vara säker på att du kvalificerar dig för alla fem ISO-belöningsrundorna måste du ha ADA insatt med kvalificerade SPO:er (Insatspooloperatörer) före 21:45 UTC den 25 januari.” Plattformen tillade att belöningarna skulle delas ut baserat på de ögonblicksbilder som togs vid den tiden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money