FCA varnar kryptoföretag för vilseledande annonser

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on jan 19, 2022
  • FCA har varnat kryptoföretag för att marknadsföra vilseledande annonser.
  • Advertisement Standards Authority har tidigare blockerat annonser från Coinbase och Floki Inu.
  • Singapore har också varnat kryptoföretag för reklam i offentliga utrymmen.

Den brittiska finansmarknadsregulatorn, Financial Conduct Authority (FCA), har varit sträng när det gäller att reglera den blomstrande kryptosektorn. FCA har nu meddelat att man kommer att slå ner på vilseledande kryptoreklam.

Tillsynsorganet har varnat för de enorma riskerna med kryptoindustrin och sagt att de som investerar i sektorn borde vara beredda att förlora alla sina pengar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

FCA slår ner på kryptoannonser

FCA kommer inte att ha befogenhet att övervaka kryptoannonser och se till att de följer det uppsatta ramverket. Det här är inte första gången Storbritannien slår ner på annonser relaterade till kryptovalutasektorn.

Förra året varnade UK Advertising Standards Authority och andra relevanta tillsynsorgan Floki Inu för en annons som marknadsförs i Londons kollektivtrafiksystem. Organet noterade att annonsen inte informerade allmänheten om att kryptoinvesteringar var riskabla.

Myndigheten har också förbjudit annonser från Coinbase och Papa Johns, och noterar att de utnyttjade allmänhetens oerfarenhet i frågor relaterade till kryptovalutor. En annons från kryptobörsen Luno blockerades också för att ha misslyckats med att varna folk om risken med att köpa Bitcoin.

Trots att FCA inte har ett etablerat och tydligt regelverk för kryptografi, har FCA varit stränga när det gäller att reglera företag som verkar inom kryptoområdet. Börsen utfärdade en varning till Binance, där börsen måste ange på sin webbplats att den inte är reglerad av FCA.

Singapore slår också ner på kryptoannonser

Singapore slår också ner på annonser relaterade till kryptovalutautrymmet. Landet förbjöd företag antingen reglerade eller under övergångsperioden från att annonsera i offentliga utrymmen. Dessa företag har förbjudits att annonsera i etermedier, tryckta medier och offentliga utrymmen.

Monetary Authority of Singapore (MAS) uppgav att dessa företag endast har fått tillstånd att annonsera på sina inhemska webbplatser och mobilapplikationer. Detta kommer att skydda investerare som inte har tillräcklig information om kryptovalutasektorn. MAS har fått beröm för att ha ett tydligt kryptoreglerande ramverk.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money