Dan Larimer och EOS-gemenskapen bygger om nätverket

By: Daniela Kirova
Daniela Kirova
Daniela föddes i Bulgarien, växte upp i Chicago och flyttade sedan till Michigan för att gå på University of… Läs mer.
on jan 20, 2022
  • Larimer är "fadern" till EOSIO-arkitekturen
  • Mandels kodgaffel är den kortaste vägen till EOS-oberoende
  • Tvist mellan ENF och Block.One har lösts

Den ursprungliga EOS (EOS/USD)-arkitekten Dan Larimer, som har lämnat Block.One, och EOS Network Foundation (ENF) håller på att bygga om och designa om EOS-nätverket, fick Invezz veta av ett pressmeddelande.

Dan Larimer, allmänt erkänd som fadern till EOSIO-arkitekturen och EOS-nätverket, har varit en aktiv och självständig medlem av EOS-communityt efter att ha sagt upp sig från Block.One.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Larimer arbetar på Mandel kodgaffel

Larimer meddelade nyligen att han samarbetar med ClarionOS-teamet om Mandels kodbas, som kommer att ersätta EOS:s gamla kodlager. Han sa:

Mandels kodgaffel är den kortaste vägen till EOS-oberoende. Det är det första steget i en flerårsplan för att revitalisera EOS. Jag är glad över att samarbeta med ENF och jag har aldrig varit mer optimistisk om framtidsvisionen för EOS. Det är på väg att bli DAO för DAO där nya användare inte behöver betala för konton och otaliga människor kommer att belönas för att de bidrar och bjuder in andra som gör detsamma!

Tvisten mellan Block och ENF löst

Tvisten mellan ENF och Block.One har lösts. Den 8 december slutade ENF att göra blockbelöningsbetalningar till Block.One. De fick nyligen 21 miljoner dollar i finansiering direkt från EOS-gemenskapen.

Två större uppgraderingar väntas

EOS-blockkedjan har i stort sett varit oförändrad i två år med undantag för flera mindre uppgraderingar. Larimer och hans team kommer att dela EOSIO-kodbasen i ett nytt arkiv som heter Mandel. Till en början kommer två stora uppgraderingar att ske: Mandel 2.3 och Mandel 3.0.

Mandel 2.3 är den naturliga efterföljaren till EOSIO 2.2. Det kommer att vara möjligt att lansera Mandel 3.0 genom finansiering av 200 000 EOS, som ENF kommer att ge Larimer.

ENF-ledaren Yves La Rose sa:

Att ta över EOSIO-kodbasen är en högsta prioritet för ENF. Att samarbeta med Dan Larimer, den ursprungliga arkitekten för EOS-programvaran, var ett naturligt första steg för att uppnå det målet. Sedan han sa upp sig från Block.One för ett år sedan har Dan Larimer och hans team av ingenjörer på ClarionOS kvarstått som viktiga aktiva medlemmar i EOS-gemenskapen. Med teamet och resten av EOSIO-familjen kommer vi att sätta stopp för den tekniska stagnation som EOS har drabbats av under Block.Ones ledning.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money