De 4 bästa utdelningskungarna att köpa i en högräntemiljö

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on jan 20, 2022
  • Dividend kungar är företag som har höjt utdelningar i 50+ år.
  • De är bra företag att köpa när räntorna börjar stiga.
  • Vi identifierar fyra utdelningskungar att investera i 2022.

Dividend kungar är företag som framgångsrikt har ökat sina utbetalningar till investerare i minst 50 år i rad. De skiljer sig från utdelningsaristokrater som är företag som har ökat utbetalningarna i minst 25 år.. Utdelningskungarna är bra investeringar i en period då Fed pratar om räntehöjningar. Här är de bästa utdelningskungarna att köpa 2022.

Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive (NYSE: CL) är ett ledande företag inom konsumentvaror värderat till över 70 miljarder dollar. Det är en utdelningskung som har ökat sina utbetalningar i 58 år i rad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Colgate genererar över 15 miljarder USD i årliga intäkter och mer än 2 miljarder USD i nettointäkter. Även om det är känt för sina orala produkter, har det en stor och växande näringsverksamhet för husdjur. Dess hemhygienverksamhet växer också starkt.

Den har en direktavkastning på cirka 2% och en utbetalningskvot på 55,97%, vilket betyder att dess utbetalningar är relativt säkra. Det viktigaste är att det har en global räckvidd och en stark marknadsandel på nyckelmarknader.

Procter & Gamble

Procter & Gamble (NYSE: PG) är en utdelningskung som har höjt sin utdelning i 65 år i rad. Det är ett ledande dagligvaruföretag som har ett börsvärde på över 392 miljarder dollar.

P&G-aktien har stigit med över 21% under de senaste 12 månaderna och över 108% under de senaste 5 åren. Det är ett bra företag att investera i av flera anledningar. För det första säljer det viktiga föremål som är relativt klibbiga hos kunderna. Till exempel har varumärket Always en stark marknadsandel med kvinnor.

För det andra har företaget lyckats göra bra ifrån sig i en miljö med hög inflation genom att höja priserna utan att tappa marknadsandelar.

För det tredje har företaget en direktavkastning på 2,10% och en relativt låg utdelningskvot. Det viktigaste är att analytiker förväntar sig att aktien kommer att fortsätta stiga. De har ett mål på $158, vilket är högre än nuvarande $126.

Dover

Dover (NYSE: DOV) är ett amerikanskt industriföretag som tillverkar produkter som används av andra företag. Det gör utrustning och komponenter och till och med mjukvara. Dess segment är konstruerade produkter, bränslesystem, bildbehandling och identifiering, pumpar och processlösningar samt kylning.

Det har ett marknadsvärde på över 25 miljarder dollar och en årlig omsättning på över 6 miljarder dollar. Det är en utdelningskung som höjt utdelningen i 66 år. Det är ett bra företag på grund av dess starka marknadsandel och dess meritlista när det gäller att leverera värde till aktieägarna.

Äkta delar

Genuine Parts (NYSE: GPC) är en ledande utdelningskung som har höjt utdelningarna i 66 år. Det är inom distributionen av reservdelar för bilar och industrier. Företaget har ett börsvärde på över 19 miljarder dollar.

Aktiekursen för Genuine Parts har stigit med över 35% under de senaste 12 månaderna då efterfrågan på bildelar har ökat. Den har en bra marknadsandel i sin bransch. Den har också en direktavkastning på 2,43% som backas upp av en utbetalningskvot på 47%.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money