Ad

SocialKYC återställer kundernas kontroll över personuppgifter

Av:
Jan 20, 2022
Listen
  • SocialKYC bygger på KILT Protocol, den första helt decentraliserade identitetsblockkedjan i Polkadot
  • Tjänsten låter användare hantera, lagra och presentera sina personliga referenser
  • Användare skapar en digital identitet som de kan använda online utan att involvera traditionella KYC

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

BTE BOTLabs, ett dotterbolag till BOTLabs GmbH, har lanserat den decentraliserade identitetstjänsten SocialKYC, fick Invezz veta av ett pressmeddelande. Tjänsten gör det möjligt för kunder att återta kontrollen över sin digitala data och bygger på KILT Protocol.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

BOTLabs GmbH är den första utvecklaren av KILT, som blev den första helt decentraliserade identitetsblockkedjan i Polkadot (DOT/USD) ekosystem i november förra året.

Användare kan hantera, lagra, presentera personliga referenser

Copy link to section

SocialKYC och Sporran, KILT-plånboken, låter användare hantera, lagra och presentera sina personliga referenser, så att de kan välja vilka privata data onlinetjänster som kan komma åt dem och vilka som inte kan. SocialKYC utfärdar användaruppgifter för att bekräfta ägande av sociala medier eller e-post efter att de har bevisat att de kontrollerar kontot.

Skillnader med traditionell KYC

Copy link to section

SocialKYC ger användaren makt att utöka förtroendet genom att använda sina sociala konton, skapa en digital identitet som de kan använda online utan att involvera den traditionella KYC.

Först skickar SocialKYC användaren en enkel uppgift för att bekräfta att de kontrollerar ett specifikt konto. Efter det utfärdar det användaren en autentiseringsinformation, som förblir under deras fulla kontroll. Denna inloggningsinformation bevisar kontroll eller ägande av det specifika kontot.

Tjänsten lagrar eller delar inte dessa personuppgifter. Det förblir i användarens fulla kontroll. De kan presentera referenserna för alla onlinetjänster som accepterar dem, på vilket sätt som helst och när som helst.

Ingo Rübe, grundare av KILT Protocol och VD för BOTLabs GmbH, sa:

Till skillnad från inloggningsprocesser på internet hittills, glömmer SocialKYC användaren och referensen så snart legitimationen utfärdas. Detta undviker att dina personuppgifter delas, säljs eller på annat sätt “pengariseras” av tredje part utan din vetskap eller fördel. Från tegel och murbruk till metavers, det finns SocialKYC-användningsmöjligheter där socialt förtroende behövs.

Skapa en KILT-identitet

Copy link to section

För att sätta upp den nya tjänsten måste du skapa en KILT-identitet i Sporran. Detta är ett webbläsartillägg för Chrome och Firefox, som BTE skapade som en inkörsport till KILT-blockkedjan. Sporran är en plånbok för KILT-mynt och referenser, som låter användare hantera flera identiteter, skapa on-chain DIDs (Decentralized Identifiers) för dem och därefter lägga till verifierbara referenser till DID:erna.

Kryptovaluta