BlockTower Capitals chef säger att Bitcoin fortfarande är i ett ungt stadium

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on jan 25, 2022
  • General Partner på BlockTower Capital; har uppgett att Bitcoin fortfarande är ungt.
  • Chefen har hänfört detta till den pågående marknadsvolatiliteten.
  • Priset på Bitcoin är nära att nå den årliga bottennivån.

Kryptovalutamarknaden har noterat stora prisfall under de senaste veckorna. Hela marknaden har sjunkit med nästan hälften sedan den nådde sin topp i november förra året, med kryptomarknadsvärdet på cirka 1,52 biljoner dollar.

Bitcoin (BTC/USD) har fallit med cirka 50% från sin högsta nivå någonsin, och den riskerar för närvarande att radera sina vinster hittills under året. Men enligt BlockTower Capitals General Partner, Michael Bucella, är Bitcoin fortfarande en ung tillgångsklass.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Bitcoin är fortfarande i tillväxtläge

Under en intervju med CNBC noterade Bucella att Bitcoin fortfarande var i tillväxtläge. Han noterade att storskaliga investerare använde nedgången som en möjlighet att köpa tillbaka trots marknadsvolatiliteten.

Bucella noterade att volatiliteten i Bitcoin och hela kryptovalutan inte var oväntad, med tanke på att det fortfarande var en ung tillgångsklass. Han tillade att den nuvarande nedgången tillskrevs det falska utbrottet under det senaste året som inte var hållbart. ”Det var mycket värdeskapande som överglänste den fundamentala tillväxten,” sa Bucella.

Bucella noterade också att volatiliteten på kryptomarknaden var attraktiv för spelare på kryptosäkringsmarknaden. Dessa institutioner har blivit aktiva på grund av denna volatilitet. Chefen noterade också att denna volatilitet liknade nya börsintroduktioner vars värden ökade eftersom de fortfarande var unga.

Marknaden skrämmas av ett eventuellt Fed-meddelande

Den senaste tidens volatilitet har upplevts på de finansiella marknaderna. Medan kryptoutrymmet har noterat den största nedgången, har andra tillgångsklasser också gjort vissa förluster, vilket har tillskrivits det efterlängtade tillkännagivandet från den amerikanska centralbanken Federal Reserve.

Federal Reserve håller samtal denna onsdag för att diskutera penningpolitiken. Mötet har tillskrivits oro över den stigande inflationen. Några av de åtgärder som förväntas tillkännages är bland annat att höja räntorna för att dämpa detta. Tillkännagivandet från tillsynsorganet har orsakat oro på kryptomarknaden, med tanke på att novembertjurarna tillskrevs det växande antagandet av Bitcoin som en värdebutik. Ett eventuellt Bitcoin-gruvförbud i Ryssland tillskrivs också den nedåtgående trenden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money