Grayscale inkluderar AVAX, LUNA & MATIC i tillgångar som övervägs

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on jan 25, 2022
  • Grayscale överväger att öka sitt innehav av kryptovaluta.
  • Kapitalförvaltningsföretaget överväger AVAX, LUNA, MATIC och andra mynt.
  • Tillgångarna kunde dock inte nödvändigtvis tillföras fonden.

Världens största digitala kapitalförvaltningsföretag, Grayscale, utökar sin portfölj. Företaget har släppt en lista över nuvarande tillgångar som undersöks och övervägs. Dessa tillgångar inkluderar Avalanche (AVAX/USD), Terra (LUNA/USD), Axie Infinity (AXS/USD) och Polygon (MATIC/USD).

Tillkännagivandet noterar att tillgångarna i fråga för närvarande inte innehas av företaget, men de har skapat intresse för företaget, vilket lämnar utrymme för framtida utforskning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Grayscale överväger att lägga till nya tillgångar

Tillkännagivandet ger en fullständig lista över tokens som det digitala kapitalförvaltningsföretaget överväger. Dessa tillgångar kommer att betraktas som potentiella tillägg när företaget ökar de investeringsprodukter som kan läggas till i framtiden.

Men inte alla tillgångar som övervägs kommer att inkluderas i framtiden för att vara en del av den stora Grayscale-familjen av produkter. Tillkännagivandet tillägger att det är komplext att lägga till nya finansiella tillgångar och kräver granskning och övervägande. Att inkludera dessa tillgångar i listan betyder därför inte nödvändigtvis att de kommer att omvandlas till faktiska investeringsprodukter som Grayscale Bitcoin Fund.

Det digitala kapitalförvaltningsföretaget noterar också att vissa produkter kanske inte har sina egna individuella fonder för att ge investerare exponering för dem direkt. Dessa tillgångar kan inkluderas i de andra tillgångarna som läggs till den mångsidiga Grayscale Digital Large Cap Fund.

Bitcoin-aktier i Grayscale faller

Kryptovalutamarknaden har registrerat stora försäljningar som har lett till anmärkningsvärda priser. Grayscale Bitcoin Fund har påverkats av denna nedgång. Fondens premie nådde nyligen den lägsta någonsin. Som sådan har Bitcoin-aktierna gjort anmärkningsvärda fall, och de noterade nyligen nästan 30% rabatt.

Medan Grayscale tillåter investerare att få indirekt exponering mot kryptotillgångar, kan investerare som investerar i företagets fond också drabbas av samma volatilitet på spotmarknaden. Fonden har blivit populär under det senaste året efter ett tillflöde av nya handlare som vill få kryptovalutaexponering. Fonden har attraherat ett betydande antal institutionella investerare som vill ha en del av sin portfölj i krypto.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money