Tezos testar sex månaders låga nivåer efter en 40% veckodopp

Av:
jan 25, 2022
  • Tezos har fallit med cirka 16% under det senaste dygnet.
  • Nedgångarna tillskrivs de pågående försäljningarna över marknaden.
  • Tezos testar för närvarande låga nivåer på sex månader efter dessa fall.

Tezos (XTZ/USD) har förluster den senaste veckan. Medan myntet har försökt att studsa av kritiska stödnivåer, har den nedåtgående trenden över den bredare marknaden misslyckats med att hjälpa till med återhämtningen.

Avyttringar fortsätter att registreras på marknaden för kryptovaluta. Under de senaste 24 timmarna har det globala börsvärdet sjunkit med ytterligare 8% för att nå 1,52 biljoner dollar, enligt CoinMarketCap.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tezos-stöd för $2,50

Om XTZ fortsätter med den baisseartade trenden är supportnivån på $2,50 trolig. Tokenet har varit på en nedåtgående trend sedan början av månaden, och detta kan fortsätta under nästa vecka. Att nå $2,30 är också troligt, med tanke på att försäljningar sannolikt kommer att registreras tills marknaden svalnar.

Att sjunka till $2,30 kommer att föra Tezos till ett sex månaders lägsta. Dessa nivåer uppnåddes senast i juli 2021, och om det saknas köparstöd från kortsiktiga handlare kan nya låga nivåer bildas. På bara 24 timmar har XTZ sjunkit från $3,12 till $2,60, vilket visar styrkan på björnmarknaden.

Eventuell återhämtning från Tezos är beroende av stöd från den bredare marknaden. Vid denna tidpunkt tappar marknaden fortfarande värde, och med rädslaindexet som signalerar fler försäljningar, kanske XTZ:s återhämtning inte sker snart.

Tezos nedåtgående trend kan nå utmattning

På uppsidan kan en återhämtning av XTZ:s priser också vara på väg. En över 10% bull run är möjlig om köpare köper under den aktuella dippen. Men hoppet om återhämtning kommer från tecken på vinster på den bredare marknaden för kryptovaluta.

En återhämtning kommer att driva XTZ mot nästa stora motstånd på $2,85. Myntet har försökt återhämta sig över denna motståndsnivå tidigare, men studsen har mötts av starkt marknadsmotstånd. Om den håller denna nivå och lyckas slå igenom kommer nästa mål att vara $3 och uppåt. En topp på $3,62 skulle också kunna uppnås med köparstöd. Med XTZ som ligger runt 71% under sin all-time high, måste tjurar vara tillräckligt starka för att token ska kunna göra betydande vinster.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money