Var kan man köpa DAI-mynt: ett stabilt mynt när kryptomarknaden rasade

By: Charles Thuo
Charles Thuo
Charles älskar att resa, läsa och dela med sig av sin kunskap om blockkedjeteknik. Läs mer.
on jan 25, 2022
  • DAI-myntet handlas för cirka $1,00.
  • Den är relativt oförändrad och har bara gått upp med 0,21 % under de senaste 24 timmarna.
  • Här är en kort guide om var du kan köpa DAI.

DAI-myntet har förblivit relativt stabilt under hela den pågående nedgången på kryptomarknaden; något som har fångat de flesta kryptoinvesterares uppmärksamhet, särskilt inom den decentraliserade finansen där DAI huvudsakligen används.

Invezz har märkt en plötslig ökning av efterfrågan på Dai (DAI) och har sammanställt den här artikeln för att hjälpa investerare som undrar hur och var de kan köpa DAI. Den här artikeln beskriver hur och var man kan köpa DAI, vad Aragon är och vad dess prisförutsägelse är.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Fortsätt läsa för att ta reda på mer.

Bästa ställena att köpa DAI online

Bitstamp

Världens längsta stående krypto utbyte. Bitstamp har sedan 2011 tillhandahållit en säker och pålitlig handelsplats till över fyra miljoner individer och en rad institutionella partners.

Köp DAI med Bitstamp idag!

Blockfi

Blockfi skapades för att ge kredittjänster till marknader med begränsad tillgång till enkla finansiella produkter. BLOCKFI sätter sig ifrån andra Crypto-tjänsteleverantörer genom att para efter konkurrenskraftiga priser med institutionella fördelar. Blockfi är den enda oberoende långivaren med institutionell stöd från investerare som inkluderar Valar Ventures, Galaxy Digital, Fidelity, Akuna Capital, Sofi och CoinBase Ventures.

Köp DAI med Blockfi idag!

Vad är DAI-mynt?

DAI var det första stablecoin som utvecklades.

I ett nötskal är DAI ett Ethereum-baserat stablecoin (en kryptovaluta vars pris är kopplat till en stabil tillgång) och dess emission och utveckling hanteras av Maker Protocol som styrs av MakerDAOs decentraliserade autonoma organisation.

Som ett stabilt mynt är priset på DAI mjukt kopplat till den amerikanska dollarn och ställs som säkerhet av en samling andra kryptovalutor som sätts in i smarta kontraktsvalv varje gång en ny DAI präglas.

Inledningsvis var DAI endast säkrad av enstaka kryptovalutor. Det är först efter november 2019 som DAI kunde ställas som säkerhet genom en kombination av flera kryptovalutor.

Ska jag köpa DAI idag?

Om du vill investera i ett stablecoin så är DAI ett bra val.

Kryptovalutamarknaden är dock väldigt volatil och du bör trampa försiktigt för att undvika stora förluster även med så kallade stalecoins eftersom de inte är immuna mot marknadsrörelser.

DAI pris förutsägelse

Enligt de senaste marknadsprisrörelserna för DAI förväntas myntet fortsätta att förbli oförändrat utan några större marknadsrörelser åtminstone tills det nuvarande blodbadet på kryptomarknaden är över.

$DAI täckning i sociala medier

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money