Kryptovänliga Wyoming vill ha en eget stablecoin

Av:
Feb 19, 2022
Listen
  • Wyomings lagstiftare har föreslagit ett lagförslag för att lansera statens stablecoin.
  • Om lagförslaget går igenom har statskassören fram till slutet av året på sig att utveckla stablecoin.
  • Wyoming är en kryptovänlig stat, och den har lockat till sig krypto- och blockkedjeföretag.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Konkurrensen mellan amerikanska stater om att bli nav för krypto- och blockkedjeaktiviteter har ökat markant under det senaste året. Wyoming är en av de kryptovänliga delstaterna i USA, och man planerar nu att lansera sitt eget stablecoin i slutet av året.

På torsdagen föreslog lagstiftande församlingar i delstaten Wyoming Stable Token Act (SF0106), vilket banade väg för staten att bli den första att lansera en token kopplad till värdet på den amerikanska dollarn.

Wyoming planerar att lansera ett statligt stablecoin

Lagförslaget har lagts fram av senatorerna Chris Rothfuss och Tara Nethercott. Det kommer att tillåta kassören i Wyoming att utveckla ett statligt stabilt mynt vars värde har kopplats till den amerikanska dollarn.

Om detta lagförslag antas kommer statens kassör i Wyoming, Curtis Meier Jr, att behöva lansera stablecoin i slutet av året. Om inte, kommer en rapport att lämnas in senast den 1 november för att fastställa varför lanseringen av det statliga stablecoin inte kommer att vara genomförbart.

Detta statliga stablecoin kommer att fungera på samma sätt som andra populära stablecoins på kryptomarknaden, såsom Tether (USDT) och Circles USDC. Stablecoins är kryptovalutor vars värden är kopplade till fiatvaluta. De är immuna mot marknadsvolatilitet, och de används främst som värdeförvaring eller på decentraliserade finansprotokoll (DeFi).

Kryptomiljö i Wyoming

Wyoming är en kryptovänlig stat. Syftet med detta stablecoin har inte belysts i lagstiftningen. Det kan dock spela en stor roll för att göra det möjligt för staten att driva vidare med sina kryptoplaner. Wyoming var den första staten i USA som utfärdade en charter till en kryptovalutabank. Den erkänner också decentraliserade autonoma organisationer (DAO).

Vd och grundare av Avanti Bank and Trust i Wyoming, Caitlin Long, är skeptisk till detta stabila mynt. I en tweet sa hon att detta förslag var en “mind-bender”. Hon noterade många frågor kring initiativet, och det skulle utlösa samtal.

“Det är besläktat med en kommunal obligation som varken betalar ränta eller har en förfallodag men är inlösbar – förutom att det inte är precis det eftersom det som ett tecken skulle vara stora juridiska och strukturella/avvecklingsskillnader,” sa hon.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.