Denna analytiker ser fortfarande en uppsida på 23% i S&P 500-index

Av:
Feb 22, 2022
Listen
  • BMO Capitals Brian Belski förväntar sig att S&P 500-indexet kommer att nå 5 300 2022.
  • Han ser inte den utplanade avkastningskurvan som ett hot mot amerikanska aktier.
  • SPX sjönk ytterligare 2,0% på tisdagen när Ryssland närmade sig en invasion av Ukraina.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Inflation, räntehöjningar, åtstramning, de stigande geopolitiska spänningarna – det finns mycket som kan skada aktiemarknaden i år men BMO Capital Markets Brian Belski är fortfarande övertygad om att de amerikanska aktierna kommer att avsluta 2022 med en hausseartad ton.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Belski har ett årsslutsmål på 5 300 för SPX

Copy link to section

Belski förväntar sig att S&P 500-indexet slutar året på 5 300, vilket representerar en uppsida på 23% härifrån. Han håller med om att den amerikanska statsobligationsräntekurvan har planat ut efter samtal om aggressiva räntehöjningar 2022, men säger att rädslan för recession är överdriven.

Trots vanliga uppfattningar har plattare avkastningskurvor faktiskt varit bättre för aktier än brantare. S&P 500 har i genomsnitt haft en ökning på 10,8% på årsbasis under tidigare perioder av långvarig kurvutjämning.

Också på tisdagen sa IHS Markit att den amerikanska ekonomiska aktiviteten studsade tillbaka i februari genom att lätta på omicron, men riktmärket sjönk ytterligare 2,0% när Ryssland närmade sig en invasion av Ukraina.

JPMorgans Mislav Matejka håller med

Copy link to section

Belski är dock inte den enda som inte hotas av den utplanade avkastningskurvan som brukar ses som en indikator på att ekonomin kommer att svalna. JPMorgans Mislav Matejka också en liknande syn. I en anteckning nyligen skrev han:

Början av politisk skärpning är, de allra flesta gånger, en bekräftelse på att cykeln har ben, snarare än signalen om dess slut.

När inflationen nådde sin högsta nivå i 40 år i januari ser analytiker på världens största investeringsbank nu ett behov av så många som nio räntehöjningar i år. Förra veckan sa Phil Palumbo att investerare borde hålla fast vid att “sälja ripen” 2022.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
USA Aktier & Fonder Index Industrier Makroekonomi Nordamerika Världen