FTX USA:s president säger att kryptopriserna drivs av institutionella aktörer

Av:
Mar 3, 2022
Listen
  • Presidenten för FTX US har tillbakavisat påståenden om att krypto kommer användas av sanktionerade individer.
  • Den senaste tidens ökning i aktivitet över kryptomarknaden orsakades av institutionella aktörer.
  • Börser hade verktyg på plats för att förhindra sanktionerade individer från att byta fiat till krypto.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Brett Harrison, VD för FTX US, har sagt att den största andelen av FTX-volymerna kommer från institutionella investerare. Den här veckan har kryptovalutamarknaden gjort en anmärkningsvärd återhämtning, med hela börsvärdet som pressade över 2 biljoner dollar efter att ha sjunkit till under 1,5 biljoner dollar förra veckan.

Oro över kryptoanvändning mitt i Rysslands sanktioner

Det har varit ökad oro över användningen av kryptovalutor av ryska oligarker och sanktionerade individer. Detta har resulterat i ökade krav på kryptobörser för att stoppa sina tjänster i Ryssland.

Kryptosektorn har dock gjort mycket nytta under krisen mellan Ryssland och Ukraina. Mer än 36 miljoner dollar i krypto har donerats till plånboksadresser som har verifierats offentligt av den ukrainska regeringen. En betydande summa har också donerats till välgörenhetsorganisationer i landet.

Enligt en intervju med CNBC kan dessa donationer ligga bakom rallyt som bevittnats över kryptovalutalistan. Harrison har noterat att det är “i stort sett osant” att sanktionerade individer kan vända sig mot kryptovalutor för att undvika sanktionerna. Han noterade att börser som underlättar omvandlingen av fiat-valuta till krypto hade verktyg som kan upptäcka ryska individer.

Harrison noterade också att FTX var bunden av reglerna för de marknader där de verkade från. Därför, om det fanns sanktioner mot vissa individer, försågs FTX med en lista som skulle göra det möjligt för dem att följa dessa sanktioner.

Rally kommer från institutionella investerare

Harrison noterade att den senaste ökningen i aktivitet på kryptovalutamarknaden tillskrevs stora institutioner. Dessa institutioner köpte kryptovalutor, eftersom den presterar bättre än värdepappersmarknaden som har påverkats av de geopolitiska spänningarna mellan Ryssland och Ukraina.

Chefen noterade också att de flesta av volymerna på FTX kom från institutionell likviditet. Institutionella aktörer handlade från ångesten över marknaden, vilket skapade hög aktivitet i kryptodiagrammen jämfört med värdepappersmarknaden. Igår klättrade Bitcoin (BTC/USD) till $44 000 efter att ha stupat till under $35 000 förra veckan efter att Rysslands president, Vladimir Putin, tillkännagav en “särskild militär operation” in i Ukraina. Återhämtningen har gjort det möjligt för kryptomarknaden att överträffa värdepappersmarknaden.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.