Ad

FTX VD berättar om den växande kryptoaktiviteten i Ukraina

Av:
Mar 8, 2022
Listen
  • VD:n för FTX har sagt att kryptoaktiviteter i Ukraina har vuxit på grund av ekonomisk osäkerhet.
  • Han noterade också att Ryssland inte kunde använda krypto för att undvika sanktioner.
  • Detta kommer mitt i växande oro över att Ryssland undviker sanktioner genom digitala tillgångar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

VD:n för FTX, Sam Bankman Fried, har pratat om den växande användningen av kryptovalutor i länder som Ukraina och Kazakstan, vars fiat-valutor har försvagats efter den ryska invasionen.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Bankman-Fried noterade att medborgare i dessa länder vände sig mot krypto för att säkerställa att deras besparingar inte påverkades av de stigande inflationsnivåerna.

Den växande användningen av kryptovalutor i Ukraina

Copy link to section

Trots det växande intresset hos investerare baserade i Ukraina för kryptovalutor har marknaden inte presterat bra, eftersom volatiliteten har ökat avsevärt sedan början av året.

Bankman-Fried noterade att ökningen av kryptoaktiviteter förväntas under en period av ekonomisk osäkerhet. Han uppgav att i Ukraina gick folk över till krypto för att skydda sig mot instabiliteten i fiat-systemet. Dessutom har kryptoaktiviteter också vuxit på grund av det humanitära biståndet som flödar in i landet.

Hittills har mer än 50 miljoner dollar i kryptovalutor donerats till den ukrainska militären och välgörenhetsorganisationer baserade i landet. Den ukrainska regeringen sa nyligen att 15 miljoner dollar av den donerade krypton användes för att köpa militärutrustning till den ukrainska armén.

Kryptoaktiviteter i Ryssland

Copy link to section

Chefen pratade också om kryptoaktiviteten i Ryssland. Det har funnits krav på närmare granskning på grund av spekulationer om att Ryssland skulle kunna använda digitala tillgångar för att undvika sanktionerna.

Bankman-Fried noterade dock att sanktionerna mot Ryssland kan göra det svårt för sanktionerade individer och enheter att anta kryptovalutor på grund av att blockchain är en öppen huvudbok.

Transaktioner som görs genom blockchain-nätverket är öppna för allmänheten. Detta innebär att om en sanktionerad individ försöker köpa kryptovalutor, kan transaktionerna spåras lätt, och om dessa transaktioner skedde genom ett utbyte, kan börsen blockera dessa konton.

Oro över att Ryssland använder krypto för att undvika sanktioner har upprepats av både USA och EU. Förenta staternas före detta första dam, Hillary Clinton, noterade att hon var besviken över misslyckandet med vissa utbyten att blockera ryska användare. Presidenten för den europeiska centralbanken sa också att det behövs ett omfattande regelverk för digitala tillgångar.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Kryptovaluta