Nickelpriset har gått paraboliskt. Dessa aktier kommer att gynnas

Av:
mar 9, 2022
  • Nickelpriset har gått paraboliskt de senaste dagarna.
  • Den har stigit på grund av sanktionerna mot Ryssland.
  • Vi förklarar några av de bästa nickelaktierna att titta på.

Nickelpriset har skjutit i höjden den här veckan då investerare fokuserar på effekterna av ryska sanktioner. Priset steg spektakulärt, vilket tvingade London att stoppa sin handel på måndag. En metall som handlades för 15 600 USD i mars 2021 handlas nu för 60 000 USD. Här är några av de bästa nickelaktierna att köpa när priserna hoppar.

Glencore

Glencore (LON: GLEN) är ett ledande gruvföretag med huvudkontor i Baar, Schweiz. Det är ett jätteföretag som sysslar med råvaror som kol, koppar och nickel. Det viktigaste är att det är en ledande råvaruhandlare som säljer miljontals fat olja varje dag.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Glencore har nickelverksamhet i Kanada, Norge, Australien och Nya Kaledonien. År 2021 producerade företaget cirka 102 kt nickel. Ändå är nickel en liten del av företagets verksamhet, som tjänar större delen av sina pengar på kol.

Men när nickelpriset stiger kommer det att fortsätta spela en viktig roll för företaget. Därför finns det en sannolikhet att bolaget kommer att höja sina utdelningar i år eftersom även andra råvarupriser har gått bra.

Norilsk Nickel

Norilsk Nickel (NILSY) är ett ryskt företag som är den största aktören inom nickelindustrin globalt. På grund av sitt ursprung har företagets aktiekurs kraschat i New York, där dess ADR handlas. Aktien handlas för 3 dollar, vilket är det lägsta någonsin någonsin. Detta pris är också betydligt lägre än dess högsta 2021 på nästan $35.

Under rådande förhållanden är det lite svårt att investera i Norilsk Nickel eftersom de flesta ryska aktier har betecknats som oinvesterbara. Men på lång sikt finns det en sannolikhet att företaget kommer att överleva och återhämta sig på grund av den ökande efterfrågan på metallen.

OK

Vale (NYSE: VALE) är ett ledande brasilianskt företag värderat till över 99 miljarder dollar. Det är ett av de största gruvföretagen i världen. Vales viktigaste produkter är järnmalm, nickel, mangan och ferrolegering, kol och koppar.

Vale har gigantiska verksamheter globalt i länder som Brasilien, Kina, Kanada och Moçambique. Företaget producerar nickel i Kanada, där dess dotterbolag bryter cirka 65 000 ton av metallen.

Därför finns det en sannolikhet att Vale-aktien kommer att gå bra när nickelpriserna stiger. Faktum är att aktierna har stigit med mer än 76% från den lägsta punkten i november förra året.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money