Ad

Nexo: Utlånings- och utlåningsautomatisering är "vårt bröd och smör"

Av:
Mar 17, 2022
Listen
  • Nexos George Manolov, Business Development Executive ger exklusiv inblick i partnerskap med BlockFills
  • BlockFillls och Nexos erbjudanden kompletterar varandra, sa Manolov.
  • Nexo går stort på kryptoutlåning, med sin mäklarplattform Nexo Prime som nyckelfaktor.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Nexo är en ledande global långivare inom branschen för digitala tillgångar och fortsätter att sätta sig före marknaden med viktiga partnerskap och investeringsstrategier. Plattformen, som hanterar tillgångar för mer än 3,5 miljoner användare, skrev nyligen ett sådant strategiskt avtal med BlockFills.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Efter att ha bidragit till fintech-företagets finansieringsrunda i serie A skrev Nexo på på den streckade linjen i ett samarbete för att se de två dra nytta av en “syndikerad utlåningsmöjlighet”.

Om allt fungerar som det ska, kommer Nexo att utnyttja BlockFills kundbas av crypto mining-klienter. Samtidigt erbjuder partnerskapet en chans för BlockFills att lägga till sin balansräkning, med strategisk tillgång till institutionella kunder via Nexos främsta mäklarprodukt.

Nexos “bröd och smör”

Copy link to section

Vi kontaktade Nexo för mer insikt i deras senaste samarbete och är glada över att dela med oss av vad teamet hade att säga. Nexo är bland annat engagerad i att tillhandahålla de bästa lånetjänsterna till sina kunder.

Här är ett utdrag ur vår intervju med George Manolov, Business Development Executive på Nexo

1. Nexos partnerskap kommer varmt i hälarna på dess deltagande i BlockFills 37 miljoner dollar serie A-finansieringsrunda. Hade det något att göra med det resulterande samarbetet eller arbetade de två företagen redan för detta?

Ja, samarbetet är ett direkt resultat av Nexos engagemang i BlockFills serie A finansieringsrunda. Våra team kopplade till en början för investeringen och samtalen om ett strategiskt partnerskap kom till på grund av de synergistiska egenskaperna hos båda våra verksamheter. Nexo och BlockFills erbjudanden kompletterar varandra helt enkelt naturligt.

2. Hur snart innan Nexo börjar utnyttja sitt samarbete med BlockFills – särskilt när det gäller vad du säger är en “syndikerad utlåningsmöjlighet?”

Under loppet av några månader nu har vi diskuterat och utvärderat flera möjligheter för syndikerad utlåning med BlockFills. Det är en fråga om dagar för de första att vara stängda. Vårt samarbete på utlåningsfronten har kommit mycket naturligt och har varit i fokus för våra partnerskapsdiskussioner från första början, eftersom utlåning och utlåningsautomation är Nexos bröd och smör.

3. Kanske relaterat till ovanstående fråga, men du kan förmodligen gå in på detaljer här. Finns det någon speciell grupp gruvarbetare som Nexo riktar sig till från BlockFills kundbas efter detta strategiska partnerskap?

Vi riktar oss inte mot en viss grupp gruvarbetare, utan vi tittar snarare på möjligheten att tillhandahålla finansiering till denna specifika nisch som ett diversifieringsverktyg. Varje lånetillfälle är föremål för en noggrann due diligence-process, med strikt efterlevnad av Nexos riskhanteringspraxis och standarder.

4. Kan du kort berätta om Nexos mäklarsvit Nexo Prime – vad erbjuder den och vem riktar den sig till?

Med vårt prime-erbjudande går Nexo in i crypto prime-mäklarområdet. Detta sofistikerade nya erbjudande, Nexo Prime, är en integrerad lösning som förser institutioner med ett komplett utbud av handel, upplåning, utlåning och säkra förvaringstjänster för kryptotillgångar.

I ett nötskal erbjuder Nexo Prime avancerad spot- och derivathandel, effektiv marginalförsörjning och säker avveckling, enkel onboarding för att handla 300 par och derivatkontrakt på 10+ arenor, och högfrekvent infrastruktur med samlokalisering bredvid börser.

Nexo Prime drivs av en komplex handelsmotor kopplad till 10+ likviditetsplatser. Genom att använda smart orderrouting kan kunder få tillgång till den bredare kryptomarknaden istället för att enbart förlita sig på priser från en enda börs. Nexo Primes avancerade algoritmiska handelsmjukvara ger den bästa kommersiellt tillgängliga prestanda man kan få.

Nexo Prime kan nås både via API eller via ett intuitivt användargränssnitt.

5. Någon specifik utveckling kring Nexos mål för MetaFi (decentraliserad finansiering i Metaverse)?

När digitala tillgångar, DeFi och NFTs konvergerar i Web 3.0, siktar Nexo på att vara en nyckelleverantör av viktig infrastruktur i den metaverse ekonomin. Vi arbetar parallellt med flera initiativ, som kommer att forma Nexos närvaro i metaversen och bekräfta det som ett riktigt MetaFi-företag. Vi kan dock inte dela några detaljer ännu eftersom dessa är konfidentiella för närvarande.

6. Kryptoutrymmet har sett en massiv tillväxt under de senaste veckorna, med institutionell adoption en av nyckeltrenderna. Vilken roll spelar Nexo i detta avseende för att hjälpa krypto att bli mainstream?

Våra ansträngningar är fokuserade på att bli en bro mellan den banbrytande tekniken och möjligheterna som DeFi och Web 3.0 erbjuder, och den traditionella finansiella världen.

Som institutioner ombord från etablerade branscher behöver de verkligen tjänster som ger dem den personliga touch och intuitiva, användarvänliga gränssnitt de behöver för att dra nytta av Web 3.0:s ekonomiska möjligheter i realtid.

Det finns för närvarande en trend bland stora företag att dedikera hela enheter till att “utforska blockkedjan och DeFi-utrymmet”. Nexo Prime, vårt institutionella erbjudande och OTC Desk är alla inriktade på att spara tid och ansträngning för företag.

Vi driver på institutionell adoption genom att skapa verktyg för institutioner som inte kräver att de är Web 3.0-användare och ger dem exponering för fördelarna med DeFi nu.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals idag.

Learn more
Nexo Kryptovaluta