Nexo investerar 150 miljoner dollar i ny Ventures Fund

Av:
mar 23, 2022
 • Nexo kommer att investera i institutionella och detaljhandelsprojekt i tidiga skeden
 • Fond för att fokusera på handels- och betalningsinfrastruktur, Metaverse, NFTs, GameFi
 • Nexo Ventures har tillgång till breda interna FinTech-utvecklings- och expertresurser

Den ledande digitala tillgångsplattformen Nexo (NEXO/USD) har lanserat Nexo Ventures, en intern investerings- och förvärvsfond fokuserad på Web3, meddelade Nexo i ett pressmeddelande. Nexo Ventures kommer att påskynda antagandet och utvecklingen av blockchain-teknologi.

Nexo planerar en långsiktig investering på 150 miljoner dollar i ett stort antal institutionella och detaljhandelsprojekt i tidiga skeden relaterade till företagets kärnverksamheter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Fokus på Web3, DeFi, metaverse

Nexo Ventures kommer att fokusera på följande nyckelinvesteringsområden:

 • DeFi Innovation
 • Web3
 • Infrastruktur för handel och betalning
 • Metaverse, NFT, GameFi
 • Compliance-lösningar

Tatiana Metodieva, CFA, Nexo Head of Corporate Finance and Investments, kommer att leda den nya riskfonden. Hon kommenterade:

På Nexo tror vi att blockchain-teknik kommer att förändra sättet vi ansluter och använder finansiella tjänster. Vårt uppdrag är att lyfta entreprenörer som hjälper till att driva kryptorevolutionen framåt. Nexo Ventures har som mål att driva på den fortsatta introduktionen av digitala tillgångar och expansionen av Web3-ekosystemet.

Metodieva lade till:

Dessutom skiljer sig vårt investeringsvärde från de flesta traditionella investeringsfonder. Vi är infödda i och har en djup förståelse för den digitala tillgångsindustrin och teknologin. Vi prioriterar strategiska investeringar och strävar efter att integrera innovativa lösningar i Nexos produktekosystem och i vårt globala marknadsfotavtryck. Vi undersöker möjligheten att göra det möjligt för Nexos användare att investera tillsammans med oss, och därigenom utnyttja våra möjligheter för att underlätta investerardiversifiering och förmögenhetsmaximering.

Nexo Ventures unika egenskaper

Följande funktioner gör att Nexo Ventures sticker ut från liknande organisationer:

 • Tillgång till breda interna FinTech-utvecklings- och expertresurser
 • Född från ekosystemet för digitala tillgångar
 • Integration med Nexos kärnprodukter och tjänster
 • Partnerprotokollets likviditetsförsörjning
 • Omfattande gemenskap och marknadsföringsstöd

Före lanseringen av Ventures Fund investerade Nexo bland annat i följande ekosystemprojekt för digitala tillgångar: BlockFills, Bware Labs, 1inch, BCB Group, Interlay, Mizar, Texture Capital, The TIE, Qredo, Rain och Yield.

Nexo och Three Arrows Capital ingick ett partnerskap i december 2021, genom vilket Nexo skrev historia som den första kryptolångivaren att ge lån i utbyte mot NFT som säkerhet. Nexo är också ledande inom MetaFi. Plattformen har etablerat en marknad och förser hodlers av blue-chip NFT-investeringar med utmärkt likviditet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money