Ska du köpa Oracle eftersom företaget har som mål att förvärva Cerner Corporation?

Av:
apr 22, 2022
  • Oracle förlängde ett erbjudande om att förvärva Cerner Corporation genom anbudsförfarande
  • Aktiekursen stabiliserades över $70-stödet men under $82
  • Att hålla aktien rekommenderas

Oracle Corporation (NYSE:ORCL) handlas till en värdering av $78,37. Det lägsta priset under de senaste åtta veckorna var $70,23, medan det högsta var $84,51. Denna analys syftar till att avgöra om Oracle är en bra investering vid nuvarande värdering.

Många anmärkningsvärda saker händer på Oracle. Företaget fortsätter att notera en hållbar efterfrågan på sina molninfrastrukturtjänster och databaslösningar. Oracle kommer sannolikt att rapportera omsättningstillväxt. Men rädsla för lågkonjunktur skapar osäkerhet för företaget.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Oracle lade ett erbjudande om att förvärva Cerner Corporation. Det senare är ett hälsoinformations- och EPJ-programvaruföretag och därför ett strategiskt förvärv, om det lyckas. Bortsett från förvärvet fortsätter Oracle med sitt aktieåterköpsprogram. Programmet signalerar ledningens känsla av att aktien kan vara undervärderad. Marknaden kan ha en annan uppfattning.

Vid nuvarande marknadspris har Oracle ett PEG-förhållande på 2,09. Forward PE är på 16.68. De två förhållandena pekar på en aktie som potentiellt är övervärderad. Vidare får företaget låga poäng på investeringsstilens värde, tillväxt och momentum. Detta innebär att det bör fokusera på nya källor till tillväxt.

Oracle konsoliderar värderingen mellan $73 och $82

Source – TradingView

Analys av prisdiagrammet visar att Oracles pris kommer att stabiliseras på nivåer mellan $73 och $82. Handlare kan försiktigt handla aktien mellan dessa nivåer. Potentiellt stöd för aktien är $70. Om aktien sjunker under denna nivå, skulle investerare lämna för att minska förlusterna.

Sammanfattning

Oracle förlängde erbjudandet att förvärva Cerner Corporation. Framgång i förvärvet skulle ge nya tillväxtmöjligheter för företaget. Under tiden kommer aktien att fortsätta att handlas över stödnivån på $70.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money