Amazon aktieprognos efter resultat för tredje kvartalet

Av:
okt 29, 2022
Listen to this article
  • Amazon rapporterade resultat för tredje kvartalet på torsdagen
  • Bolagets ledning uppdaterade finansiell vägledning för det fjärde räkenskapskvartalet
  • Amazons tillväxt förväntas avta

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) rapporterade resultat för tredje kvartalet på torsdagen, och företagets ledning uppdaterade finansiell vägledning för det fjärde räkenskapskvartalet.

Tredje kvartalets resultat missade uppskattningar, medan e-handelsjättens prognos för försäljningstillväxten för helgdagar visade många av de farhågor som drev den enorma försäljningen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Amazons tillväxt förväntas avta

Amazon rapporterade resultat för tredje kvartalet på torsdagen efter att marknaden stängt; De totala intäkterna har ökat med 14,7% till $127,1 miljarder, vilket var mindre än väntat, medan vinsten per aktie var $0,28 (slog med $0,07).

Det är viktigt att säga att för de första nio månaderna av 2022 har Amazon noterat en förlust på 3 miljarder dollar jämfört med 19,04 miljarder dollar i nettovinst under föregående års period.

Bolagets ledning uppdaterade finansiell vägledning för det fjärde räkenskapskvartalet och rapporterade att de totala intäkterna för det fjärde räkenskapskvartalet borde vara mellan 140 miljarder och 148 miljarder dollar jämfört med en konsensus på 155,37 miljarder dollar.

Den här vägledningen indikerar en tillväxttakt på endast 2-8% år över år, och Amazons tillväxt förväntas helt klart avta ännu mer under de kommande kvartalen.

Tillväxttakten i tvåsiffriga tal är sannolikt ett minne blott, och vi kan se ett kontinuerligt tryck på Amazons konsoliderade rörelsemarginaler på grund av en förlustbringande e-handelsverksamhet, samt en stark US-dollar. VD Andy Jassy sa:

Det händer uppenbarligen mycket i den makroekonomiska miljön, och vi kommer att balansera våra investeringar för att bli mer strömlinjeformade utan att kompromissa med våra viktiga långsiktiga, strategiska satsningar.

Företagets konservativa utsikter gjorde investerare upprörda och Amazons aktier föll med mer än 20% i efterhandeln på torsdagen. Med tanke på de dåliga utsikterna för nästa kvartal och höga förluster under de första nio månaderna av 2022, är aktiens riskprofil fortfarande oattraktiv.

Jag tror att värderingen kommer att se ytterligare press på kort sikt och framöver; hög inflation kommer att fortsätta att tynga konsumenternas utgifter, vilket Amazon, som ett av världens största e-handelsföretag, fortfarande är sårbart för.

Låt oss nu ta en titt på grunderna. Med ett börsvärde på 1,05 biljoner dollar är Amazon inte undervärderat och jämfört med Alibaba Group Holding Ltd (NYSE: BABA) är Amazon dyrare på pris-till-försäljningsbasis.

Enligt pris/försäljningsförhållande (börsvärde/intäkter) handlas Amazon-aktier till 2,2, vilket är nästan två gånger högre än pris/försäljningsförhållandet för Alibaba, som handlas till ett P/S på 1,3.

Det är också viktigt att nämna att JD.com, Inc. (NASDAQ: JD) handlas till mindre än en av årets försäljning, och att köpa ”dippen” när det gäller Amazon kan vara ett misstag på kort sikt.

$100 representerar den starka supportnivån

Amazon-aktien har försvagats från 146,57 dollar till 97,66 dollar sedan den 16 augusti 2022, och det nuvarande priset ligger på 103,41 dollar. Priset har också rört sig under det 10-dagars glidande medelvärdet, vilket indikerar att botten fortfarande inte är nådd.

Datakälla: tradingview.com

Den starka stödnivån ligger på $100, medan $140 representerar den första motståndsnivån. Om priset faller igen under $100, skulle det vara en ”sälj”-signal, och vi har den öppna vägen till $90 eller till och med under. Omvänt, om priset hoppar över $130, kan nästa mål vara motstånd vid $150.

Sammanfattning

Amazon rapporterade resultat för tredje kvartalet som missade uppskattningar, och företagets ledning uppdaterade finansiell vägledning för det fjärde räkenskapskvartalet, vilket indikerar en tillväxttakt på endast 2-8%. Jag tror att värderingen kommer att se ytterligare press på kort sikt och framöver; hög inflation kommer att fortsätta att tynga konsumenternas utgifter, vilket Amazon, som ett av världens största e-handelsföretag, fortfarande är sårbart för.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com

9.3/10