Metacade (MCADE) presale gör stora framsteg och kan ta över Metaverse projekt som Axie Infinity

Av:
nov 25, 2022
Listen to this article
  • Decentraliserade plattformar ser ut att ta över metaverse, men mångfald är fortfarande nyckeln till framgång.
  • Det populära metaverse spelet Axie Infinity visar tecken på nederlag när användarna packar ihop sina väskor
  • Metacade går vidare med ett virtuellt arkadkoncept med flera titlar som drivs av communityn

Efter lanseringen av pre-sale vinner det banbrytande arkadspelet Play-to-Earn från metaverse Metacade (MCADE), mark på framstående metaverse-spel som Axie Infinity. I takt med att Axie Infinitys (AXS) popularitet avtar ser Metacade ut att ta över det och andra som den främsta GameFi destinationen.

Vad är Metacade?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Metacade är en virtuell community-hub där Web3 entusiaster kan gå in i GameFi, med utrymmen där de kan upptäcka de mest populära metaverse spelen, chatta i realtid och ta reda på var och hur man kan spela för att tjäna pengar. Det kommer att vara en helt decentraliserad GameFi plattform, där användarna har fullständig kontroll över Metacades inriktning, vilka spel som kommer högst upp och vilka utvecklare som får bidrag, så kallade Metagrants, för att vidareutveckla sina idéer.

Metacade är tänkt att bli en enda kontaktpunkt för spel som ger vinst, och kommer att vara den plats där du kan lära dig allt om GameFi, vilka spel som ger mest vinst och hur du kan göra spelandet bättre genom att kunna interagera direkt med spelutvecklare. Den decentraliserade aspekten innebär att Metacade inte ägs av något företag, som andra metaverse spel som Axie Infinity, utan all makt ska ligga i händerna på communityn.

Hur fungerar Metacade?

Metacade erbjuder användarna sin egen token, MCADE, för att utföra olika uppgifter, t.ex. skriva recensioner, publicera toppspel i blockchainbaserade spel och testa spel under utveckling. Ju större Metacade blir, desto mer kan MCADE token bli värd, och ju mer kontroll kommer MCADE-innehavare att få.

Med denna kontroll kommer MCADE-tokeninnehavarna att kunna bestämma vilka spelutvecklare som ska få bidrag, baserat på vilka spelidéer de tycker bäst om. Utvecklare kommer också att kunna skapa betaversioner av sina idéer som kan testas av Metacade communityn. Spelare kommer att kunna kommunicera exakt vad de vill ha, vad de inte vill ha och vad de anser bör ändras eller förbättras. Denna helt decentraliserade plattform lovar att locka till sig utvecklare som annars kanske inte får sina idéer hörda och ger Metacades spelare oöverträffad kontroll över vilka spel som skapas och hur de utvecklas.

Vad är skillnaden mellan Metacade och Axie Infinity?

Axie Infinity (AXS) är ett metaverse spel utvecklat av Sky Davis studio som använder sig av en ekonomi i spelet för att köpa och samla digitala husdjur som man sedan kan föda upp och slåss mot andra. Axie Infinity utvecklades 2017 och ökade snabbt i popularitet, särskilt i länder som Filippinerna. Efter att ha betalat en startavgift kunde spelarna sedan börja tjäna AXS tokens, som kallas Smooth Love Potions. År 2020 nådde startavgifterna upp till 400 dollar, men i februari 2022 hade AXS tokens förlorat 99 % av sitt värde i samband med den bredare kryptokraschen, och har sedan dess inte lyckats återfå sitt värde och sin popularitet, vilket fick Axie Infinity-spelare att lämna spelet i stora skaror.

Till skillnad från Axie Infinity och liknande metaversespel kommer Metacade (MCADE) inte att ägas av en företagsstudio, utan är en decentraliserad plattform där användarna har kontroll över Metacades framtid. Den kommer inte heller att vara begränsad till ett enda spel, vilket gör att mångfalden bidrar till att i slutändan minska riskerna. I stället strävar den efter att vara en virtuell arkad, en plats dit spelare kan gå för att välja mellan många olika spel, precis som man skulle göra i en fysisk arkad. Detta förhindrar att Metacades framgång blir knuten till ett enda spel, som Axie Infinity. Metacade kommer att ha en egen token, MCADE, men den kommer att tjänas in, användas och främjas över hela webbplatsen för en mängd olika aktiviteter och användningsområden.

Dessa skillnader gör Metacade och MCADE token mer stabila än tokens som är kopplade till ett enda spel, som Axie Infinity token AXS. Eftersom Metacade-communityn ansvarar för vilka spel som utvecklas och blir populära förutspås topplistan vara i ständig rörelse, vilket håller Metacade fräscht, roligt och öppet för nya och spännande Play to Earn-möjligheter. Även om vissa spel som Axie Infinity förlorar i popularitet och värde, förblir metaverse arkad Metacade stark och blomstrande så länge som spelandet fortsätter, vilket bara ökar i popularitet i takt med att Web3 och GameFi sektorerna fortsätter att stärkas.
Du kan delta i Metacade pre-sale här.