De 8 bästa kryptovalutorna att investera i under björnmarknaden i januari 2023

Av:
Dec 30, 2022
Listen to this article
  • Björntrenden på kryptomarknaden utgör ett utmärkt tillfälle att bygga en långsiktig portfölj
  • Metacade är perfekt positionerad för en riktigt bra utveckling på nästa tjurmarknad
  • Andra kryptovalutor, som Ethereum och Chainlink, är väl förberedda för långsiktig tillväxt

Den nuvarande björntrenden på kryptomarknaden kan göra att det känns osäkert att investera. Samtidigt finns det en otrolig möjlighet för långsiktiga investerare att köpa kryptovalutor till rabatterade priser. Vissa projekt ser ut att vara kraftigt undervärderade just nu och den här artikeln kommer att lista åtta av marknadens bästa krypto som kan vara värda att överväga under denna senaste marknadsnedgång.

1. Metacade (MCADE) – En Play-to-Earn-krypto med massor av potential

Metacade är en communityhub som syftar till att ge spelare, utvecklare, entreprenörer och kryptoinvesterare allt de behöver för att lyckas inom Play-to-Earn (P2E). Genom att erbjuda allt från dedikerade forum och topplistor till spelrecensioner och ledande GameFi-alfa ger Metacade spelarna de verktyg de behöver för att ta sig framåt i denna spelvärld på en och samma plats

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vid sidan av dessa resurser kommer du att upptäcka en plattform full av intjäningsmöjligheter. Till exempel belönar Metacade sina användare med sin krypto MCADE för att de bidrar med värdefullt innehåll till communityn. Så oavsett om du är en erfaren P2E-spelare eller precis har börjat kan du tjäna belöningar genom att publicera användbara recensioner, tips eller annat användbart innehåll. Om du har tur kan du också delta i frekventa prisdragningar och turneringar för en chans att vinna stora summor.

Möjligheterna att tjäna pengar slutar inte där. Som en del av sitt Work2Earn-initiativ kommer Metacade att lansera sin annonsplats för jobbmöjligheter under Q1 2024. Här hittar du positioner hos några av de största namnen inom spel och Web3. Detta inkluderar allt från praktikplatser till seniora positioner som kan förändra ens karriär i grunden. Utöver att communityn tjänar pengar på betalda annonser ger det även Metacade-användare chansen att ersätta sin traditionella inkomst med sin passion för krypto, Web3 och spel. 

Den kanske mest innovativa funktionen hos Metacade är dess Metagrant-program. Metagranter möjliggör för användare att direkt påverka och stödja P2E-ekosystemet. Detta genom att låta spelarna finansiera de spel de vill se utvecklade. För att vara berättigad till en Metagrant måste utvecklare först lägga in sina idéer i en pool av konkurrerande projekt. MCADE-innehavare kan sedan rösta på de projekt som de anser förtjänar finansiering, och vinnaren tilldelas ett bidrag från Metacades kassa för att få igång sitt spel. Metacade siktar på att presentera dussintals av dessa community-stödda titlar i sin virtuella arkad.

Men vad gör Metacade till den bästa krypton på den här listan? För det första är community-plattformar ofta populära bland spelare eftersom de ger en plats för personer med ett gemensamt intresse att mötas kring sina favoritspel – tänk Twitch eller Discord. Metacade är inget undantag, och erbjuder forum, chattrum och andra sociala funktioner för användare att interagera med varandra.

Dessutom är P2E en av de snabbast växande industrierna på planeten, som förväntas öka till att ta marknadsandelar om hela 90 %. Så även om P2E-spel kommer och går, kommer Metacade sannolikt att bestå. Liksom Twitch och Discord ligger dess framgång i dess värde som ett socialt verktyg, inte som ett individuellt spel. Denna tillväxtpotential gör Metacade till en mer hållbar P2E-investering än något enskilt spel. 

Framför allt annat är MCADE fortfarande i pre-sale, vilket innebär att tidiga användare har potential att se betydande avkastning på sin investering när plattformen växer i popularitet. Tidiga supportrar fick tag på MCADE för $0,008 per krypto i betastadiet, före dess 25 % ökning upp till $0,01 i steg 1 av denna pre-sale. När krypton befinner sig i steg 8 av dess pre-sale kommer priset på MCADE att uppgå till $0,02! 

Man kan lugnt säga att hajpen är igång, då över $1,25 miljoner MCADE-tokens redan är sålda. Metacade kan bli nästa stora grej inom P2E-spel, och därför det den bästa krypton att investera i under denna nuvarande krypto-björnmarknad.

>>> Du kan delta i Metacades pre-sale här <<<

2. Ethereum (ETH) – En ljus framtid framför kryptodrottningen

Ethereum är världens ledande plattform för smarta kontrakt och go-to-nätverket för utvecklare av decentraliserade applikationer (dApps). Det finns för närvarande tusentals dApps, DeFi-projekt, NFT-samlingar och tokens som är starkt beroende av Ethereum för att fungera, av vilka alla var och en har en sak gemensamt – de använder alla Ethereum för att betala transaktionsavgifter

I takt med att Ethereums ekosystem växer kommer efterfrågan på ETH också att växa, och denna tillväxt visar inga tecken på att avstanna. Faktum är att i januari 2022 presenterade Electric Capital siffror som visade på att cirka 4 000 månatliga aktiva utvecklare arbetar på Ethereum, ungefär 22 % av de ~18 000 utvecklarna som arbetar med krypto- och Web3-projekt.

Ethereums övergång till proof-of-stake (PoS) kommer sannolikt att accelerera detta antal under 2023. Shanghais hårdförgrening (även kallad hard fork) förväntas inträffa i mars 2023, vilket gör det möjligt för de som har satsat sina krypto att få tillgång till sina insatsbelöningar och ytterligare för Ethereum bort från proof-of-work (PoW). Ethereums sharding, planerad till 2023, kommer att avsevärt förbättra skalbarheten på nätverket och öppna dörrar för nya användningsfall för Ethereum. Med tanke på dess breda användning och kommande förbättringar är Ethereum den näst bästa krypton att investera i under denna nuvarande krypto-björnmarknad.

3. Bitcoin (BTC) – Ett stabilt val för vilken kryptoportfölj som helst

Bitcoin kan tyckas vara ett självklart val, och med all rätt bör det vara högt upp på prioriteringslistan för alla kryptoinvesterare. Det är den mest kända kryptovalutan på marknaden, och det är också den äldsta. Förmodligen är det också det mest decentraliserade. Trots de senaste nedgångarna har Bitcoin varit en av de bäst presterande tillgångarna genom tiderna och har sedan dess start vida överträffat avkastningen från dess jämförelseindex S&P 500.

Inte övertygad? Då kan du tänka på att Bitcoin har förblivit den mest värdefulla kryptovalutan – trots ett antal anmärkningsvärda kollapser i kryptoindustrin, flera björnmarknader och ett (relativt) långsamt antagande av institutioner. Dess prisgolv har konsekvent trendat uppåt, och trots att det har sjunkit kraftigt, precis som resten av kryptomarknaden, är BTC:s nuvarande värde fortfarande högre än vad många investerare kunde ha hoppats på för bara några år sedan. Sammantaget gör dessa faktorer Bitcoin till ett starkt val för alla som vill att portföljen ska växa under denna nuvarande krypto-björnmarknad.

4. Cardano (ADA) – Kommer Hydra att göra Cardano till den ledande plattformen för smarta kontrakt?

Cardano är en plattform för smarta kontrakt som skiljer sig från mängden med sitt metodiska förhållningssätt till utveckling på blockkedjan. Varje uppgradering stöds av forskning och godkänns av flera akademiker innan den implementeras. Dess konsensusmekanism, Ouroboros, är världens första bevisligen säkra PoS-protokoll och gör Cardano till en av marknadsledarna inom blockkedjesäkerhet.

Cardano är också en av de enda blockkedjorna som har utvecklats med reglering i åtanke. I en ny Youtube-intervju förklarade Cardanos grundare Charles Hoskinson nätverkets planer på ett integritetsprotokoll vid namn Midnight. Han lyfte utmaningen kring integritetsregleringar i samband med transparenta blockkedjor och sa då att Midnight syftar till att erbjuda “smarta privata kontrakt”, vilket sannolikt kommer att tillföra ytterligare värde till nätverket. 

Den mycket efterlängtade uppgraderingen av Hydra bör lanseras någon gång under 2023, vilket kan leda till att Cardano uppnår hastigheter på 1 miljon transaktioner per sekund! Även om Ethereum ibland kan överskugga Cardano, kan dess långsamma och stadiga tillvägagångssätt leda till långsiktig framgång, vilket gör det till marknadens fjärde bästa krypto att investera i under denna nuvarande krypto-björnmarknad.

5. Binance Coin (BNB) – En krypto med flera funktioner 

Binance Coin är den ursprungliga kryptovalutan för Binances börs och för närvarande den tredje mest värdefulla kryptovalutan, om man inte räknar med USDT och USDC. BNB började som en krypto som gav rabatter på transaktionsavgifter byggd på Ethereums nätverk 2017. År 2019 migrerade den till Binances kedja. Binance lanserade sedan Binance Smart Chain ett år senare, vilken adderade smarta kontrakt till nätverket. Nu är Binance Smart Chain (eller BNB Chain) Ethereums främsta rival, som driver tusentals dApps och krypto.

Till skillnad från Ethereum används dock BNB inte bara huvudsakligen för gasavgifter. Utöver rabatterna som den erbjuder investerare på Binances börs, kan användare köpa föremål via Binance Marketplace och delta i släpp av nya kryptovalutor på Binance Launchpad. Detta mångsidiga verktyg gör BNB till ett exceptionellt val för en kommande tjurmarknad, med tanke på dess potential att dra nytta av ökad aktivitet på Binances börs och tillväxt i andra delar av Binances ekosystem. Dessutom gör dess mångsidighet det till ett utmärkt tillfälle för dem som vill investera under denna nuvarande krypto-björnmarknad. Marknadens femte bästa krypto!

6. ApeCoin (APE) – Ett av de mest hypade metaverse-projektens egen krypto

ApeCoin är en kryptovaluta som har blivit väldigt populär sedan den lanserades i april 2022. Det är Ape Ecosystems egen nytto- och styrningskrypto. Yuga Labs – teamet bakom Bored Ape Yacht Club (BAYC), vilket är det näst mest värdefulla NFT-projektet genom tiderna – står bakom ApeCoin. 

Medan APE erbjuder innehavare exklusiv tillgång till funktioner i Ape Ecosystem och rösträtt i Ape DAO, är dess funktion som utbytesmedel i Otherside det mest spännande. En annan grej är metaverse-projektett Yuga Labs, som redan har blivit rejält hajpat av kryptoinvesterare. Animoca Brands, företaget bakom det som vissa skulle kalla det mest framgångsrika kryptoprojektet i metaverse hittills, samarbetar med BAYC för att bygga Otherside. 

Otherside förväntas att släppas 2023, och lanseringen kan locka en rad investeringar i ApeCoin när ivriga spelare rustar sig för att uppleva en ny nivå inom digital interaktion. Liksom BNB är APE en mångsidigt krypto, och dess koppling till de snabbt växande NFT- och metaverse-marknaderna gör det till en stark kandidat att investera i under denna nuvarande krypto-björnmarknad. 

7. Chainlink (LINK) – Spelar en viktig roll i massadoptionen av krypto

Chainlink är ett decentraliserat orakelnätverk som låter smarta kontrakt på blockkedjan få säker tillgång till dataflöden, API:er och annan extern information utanför kedjan. Istället för att vara begränsad till enbart data på kedjan, möjliggör Chainlink för blockkedjor att införliva data som annars skulle vara otillgänglig för dem. Detta ökar  antalet användningsfall för blockkedjeteknik avsevärt. Chainlink är inte bara ett av många projekt inom DeFi-världen, som Aave, Synthetix och Compound, utan det ingår också partnerskap med Google, Oracle och SWIFT – en imponerande lista. 

När fler institutioner och industrier antar blockkedjeteknik kommer behovet av säker och pålitlig dataintegration bara att öka. Chainlink är det ledande decentraliserade oraklet på marknaden idag och är perfekt positionerat för att möta denna ökade efterfrågan. Det kanske inte är det mest glamorösa projektet på marknaden, men Chainlink tillhandahåller den kritiska infrastruktur som behövs för massantagande av krypto. Det kommer sannolikt att spela en betydande roll i Web3. Som sådan är det marknaden sjunde bästa krypto att köpa under denna nuvarande krypto-björnmarknad.

8. NEAR Protocol (NEAR) – En användarvänlig Ethereum-rival

NEAR Protocol är ett alltmer populärt projekt för smarta kontrakt som syftar till att ge skalbarhet till massorna utan att kompromissa med användbarheten. Medan Ethereum ännu inte har implementerat sharding, använder NEAR redan sharding för att uppnå blixtsnabba transaktionshastigheter till en försumbar kostnad. När det är fullt implementerat bör NEAR nå cirka 100 000 transaktioner per sekund. 

En av nyckelfaktorerna för NEAR jämfört med andra plattformar för smarta kontrakt är dess fokus på användarupplevelse. Som exempel kan nämnas att den tillåter mänskligt läsbara plånboksadresser för slutanvändare. Dessutom kan de som utvecklar på NEAR använda språk de redan är bekanta med, som Javascript och Rust, för att skapa dApps. Denna flexibilitet är avgörande för massantagandet av krypto i allmänhet och kommer sannolikt att driva plattformens tillväxt under 2023. Med tanke på dess partnerskap med Google Cloud, Binance och ConsenSys är NEAR marknadens åttonde bästa krypto att köpa under denna nuvarande krypto-björnmarknad.

Metacade (MCADE) är den bästa investeringen under denna björntrend på kryptomarknad

Även om det är sannolikt att alla kryptovalutor på den här listan kommer att överträffa marknaden nästa tjurmarknad, ser Metacade ut som den krypto som har störst potential. Dess unika status som en communitynhub för den snabbt ökande P2E-världen, kombinerat med dess redan exceptionella framgång i pre-sale och växande popularitet bland kryptoinvesterare, gör Metacade till ett enastående val för investerare som vill dra nytta av denna nya trend. 

Oroa dig inte, det finns fortfarande tid att hänga på MCADE:s pre-sale. Metacade är i steg 1 av pre-sale, vilket innebär att när denna pre-sale avslutas kommer din avkastning ha ökat med 200 % – även om du missade de tidiga stadierna!

Du kan köpa de kryptovalutor som nämns ovan på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.