Crypto vs. Inflation: Prisprognoser för Solana (SOL), Polkadot (DOT) och Metacade (MCADE)

Av:
Jan 16, 2023
Uppdaterad: Jan 17, 2023
Listen to this article
  • Kryptoinvesteringar kan vara immuna mot inflation
  • Trots att Solana är lovande har kopplingarna till FTX haft en negativ inverkan på priset
  • Metacades communityfokuserade spelnav ser ut som en lovande investering

Även om kryptovalutor inte är lika benägna att drabbas av inflation på samma sätt som fiatvalutor är, så påverkar vissa faktorer kryptomarknaden generellt. Värdet på kryptovalutor sjönk över hela linjen efter FTX kollaps, varav stora projekt som Solana och Polkadot är några av de som tappade i värde. Blickar man framåt är prisprognoserna för Solana och Polkadot osäkra, men många experter tror att dessa kryptovalutor kan återhämta sig med tiden.

Ett nytt spelprojekt vid namn Metacade (MCADE) har dock i stort sett undvikit effekterna av FTX skandal och kan ge stora vinster under de kommande åren. Läs mer för att få reda på mer!

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vad är Solana (SOL)?

Solana (SOL) är en blockkedja med öppen källkod som utnyttjar avancerad teknik för att erbjuda en ultrasnabb och mycket säker plattform för att bygga decentraliserade applikationer (dApps). Dessutom erbjuder Solana en ny konsensusalgoritm i form av historikbevis (proof-of-history) utformad för att behandla 50 000 transaktioner per sekund med nästan noll sluttidstider.

Nätverket möjliggör för utvecklare och företag att få tillgång till en säker och kostnadseffektiv metod för att integrera blockkedjeteknik i olika ändamål. Solana stöder DeFi, NFT:er och spelapplikationer, vilket ger sömlösa integrationer i tredjepartsdatakällor och en smidig användarupplevelse.

Solana har även utvecklat en mobiltelefon speciellt designad för användning med blockkedjetjänster. Medan Solana har bra kapacitet som lager 1-blockkedja har den visat sig vara mindre tillförlitlig än andra nätverk, och har stängts av vid sju olika tillfällen mellan 2021 och 2022.

Prisprognos för Solana (SOL)

Prisprognosen för Solana är i nuläget inte helt självklar, eftersom det råder osäkerhet kring nätverkets framtid efter FTX kollaps – en av ekosystemets främsta supportrar. Solana förväntas dock i stor utsträckning frikoppla sig från händelsen över tid, eftersom ekosystemet är självförsörjande och en separat verksamhet.

Med det i åtanke kan man ändå säga att prisprognosen för Solana behöver vara ganska defensiv då man beaktar de kommande 12 månaderna. Detta eftersom investerare känner ett motstånd och söker klarhet i situationen. Priset är för närvarande $12, och prisprognosen för Solana 2024 är $75. Detta innebär 6x avkastning, vilket fortfarande är en fin siffra. 

Vad är Polkadot (DOT)?

Polkadot (DOT) är ett ambitiöst blockkedjeprotokoll som strävar efter att möjliggöra ett helt sammankopplat och interoperabelt ekosystem på blockkedjan. Polkadot utvecklades för att vara en nästa generations kedja som kombinerar funktionerna hos traditionella blockkedjor med andra nätverk, som distribuerade ledgers och molntjänster.

Polkadot tillåter flera blockkedjor att interagera med varandra, alla anslutna under ett enda nätverk. DOT överbryggar två eller flera Polkadot-aktiverade blockkedjor, vilket medför högre nivå av interoperabilitet. Det är en lager 0-lösning som kan koppla samman användare och applikationer över hela Web3-ekosystemet.

Polkadot utlovar ett mer effektivt och säkert system för utvecklare. Projektet kan lösa vissa utmaningar som underbygger blockkedjeanvändning, inklusive säkerhetsrisker med att överbrygga tillgångar över olika blockkedjenätverk. DOT är en av de tio största kryptovalutorna efter börsvärde och har potential att revolutionera hur vi tänker kring blockkedjeteknik över tid.

Prisprognos för Polkadot (DOT)

DOT har sjunkit med över 90 % sedan sin topp under tjurmarknaden 2021. Som ett resultat ser det ut som att DOT är nära botten, och även om priset kan sjunka något mer, ser det nuvarande priset på $4,54 ut som ett bra pris att köpa in sig på.

Prisprognosen för DOT för 2024 är $32, vilket innebär 7x avkastning från den nuvarande nivån. Om DOT bryter denna motståndsnivå kommer nästa mål att vara $45, med ett nytt rekordpris i sikte på $54.

Vad är Metacade (MCADE)?

Metacade (MCADE) kommer att bli den största GameFi-plattformen i sitt slag. Projektet utvecklar en community-driven arkad som utnyttjar blockkedjeteknik för att leverera en förbättrad spelupplevelse. På Metacades plattform kan spelare spela ett brett utbud av olika spel och tjäna MCADE på flera sätt.

Web3-användare och GameFi-spelare kommer att få en central plats för att träffas, spela olika klassiska spel och upptäcka den hetaste alfan inom blockkedjebaserat spel. Metacade kommer att vara ett riktigt communitynav, som belönar spelare med MCADE då de lägger upp spelrecensioner och delar med sig av tips och tricks. Metacade kommer också att hjälpa till att koppla samman Web3-användare med jobbmöjligheter.

Medlemmar i Metacades community kommer att kunna få tillgång till exklusiva jobb som beta-testare, där de kan ge feedback till spelutvecklare och spela en avgörande roll i produktionen av nya spel. Metacade kommer också att lansera sitt Metagrant-program, som tillhandahåller finansiering till efterfrågade blockckedjespel. Detta är en del i projektets strävan mot att vara drivande i utvecklingen av GameFi-sektorn. 

Prisprognos för Metacade (MCADE)

MCADE har precis lanserat sin pre-sale, som har varit en stor framgång hittills. I beta-fasen såldes 140 000 000 MCADE på bara tre veckor. Detta innebär att projektet genererade över $1 miljon i finansiering. Efter att beta-fasen av dess pre-sale nu är klar förväntas priset på MCADE att skjuta i höjden, eftersom många investerare tycker att tillgången är underprissatt.

Under 2023 kan MCADE stiga till $1 – en 50x ökning från slutet av dess pre-sale. Eftersom projektet är helt nytt och erbjuder ett enormt värde i sitt ekosystem, förväntar sig analytiker en rejält positiv prisutveckling under de kommande åren.

Metacade är utan tvekan den bästa investeringen

Metacades pre-sale är ett sällsynt tillfälle att komma in på bottennivån i ett stort kryptoprojekt. MCADE ser ut att sälja slut under varje fas av dess pre-sale, vilket ger investerare en begränsad tid att dra nytta av det nuvarande priset på $0,01.

Efterfrågan på Metacade är redan hög, och den ser redo ut att explodera ytterligare. Av denna anledning kan det vara en av de bästa investeringarna för de som vill vara väl förberedda inför den potentiella rusningen 2024 och framåt. 


Du kan köpa Solana och Polkadot på eToro här.
Du kan delta i MCADE:s pre-sale
här.