Prisprognos för metaverse- och kryptomarknaden 2023: The Sandbox (SAND), Decentraland (MANA) och Metacade (MCADE)

Av:
Jan 18, 2023
Listen to this article
  • Två av de mest kända kryptovalutorna inom web3-sektorn MANA & SAND
  • Vem kommer att göra sig gällande på kryptoscenen och kommer en nykomling att skaka om marknaden?
  • Metacade (MCADE) kan bli den nya stjärnan på kryptovalutahimlen

Metaverse- och kryptoprojekt tillhör ofta vinnarna när det kommer till att generera bästa avkastning på investeringar. Detta kan till stora delar hänföras till den unika karaktären i de tekniker som används. Användare kan komma åt fantastiska öppna världar, spela sina favoritspel online och tjäna ekonomiska belöningar på ett antal sätt.

Metaverse kan koppla samman människor, skapa nya sätt att arbeta, umgås och interagera över internet. I den här artikeln kommer tre stora metaverse-projekt att analyseras inför 2023 års kryptomarknad. Vilken ser ut att vara den bästa investeringen?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Framtiden för metaverse och krypto: Metacade är den mest lovande investeringen just nu

Två av de största metaverse- och kryptoprojekten i Web3 är The Sandbox (SAND) och Decentraland (MANA). Dessa två jättar växte till en värdering på flera miljarder dollar under tjurmarknaden 2021, där deras mynt steg 200x (SAND) respektive 75x (MANA), räknat från 2021 års inledning till sina rekordnivåer.

Nu förbereder Metacade sig för en liknande vinstresa under de närmaste åren. MCADE lanserade nyligen sin pre-sale och lockade till sig en fin finansiering på $1,7 miljoner under de första sex veckorna. Denna pre-sale kan visa sig vara den bästa investeringsmöjligheten 2023, eftersom Metacade tar med helt nya funktioner i metaverse och siktar på att bli ett centralt nav för Web3-användare över tid.

Vad är The Sandbox (SAND)?

The Sandbox är ett metaverse- och kryptoprojekt i open world som låter användare bygga och tjäna pengar på sina egna speltillgångar. Spelare kan utforska spel som har skapats av andra användare i The Sandbox metaverse, vilket hjälper till att skapa en expansiv och varierad spelupplevelse.

Spel och andra tillgångar kan köpas och säljas som NFT:er på plattformens integrerade marknadsplats. The Sandbox erbjuder en verktygslåda som gör det möjligt för spelare att helt skräddarsy sin spelupplevelse. På så sätt kan vem som helst kan bli en spelutvecklare – även utan tidigare erfarenhet av programmering.

Hur fungerar SAND? 

Spelare kan tjäna SAND genom att utforska spelvärldar som har skapats av andra spelare. Med hjälp av användargenererat innehåll (UGC) och Play-to-Earn-mekanik (P2E) möjliggörs nästa generations spelupplevelse.

SAND används också som ett utbytesmedel på NFT-marknaden. Dessutom används SAND för att rösta i styrningsförslag, eftersom The Sandbox är en decentraliserad autonom organisation (DAO) – helt kontrollerad av communityn.

Vad är Decentraland (MANA)?

Decentraland är en metaverse- och kryptoplattform som låter användare köpa och sälja digitala fastigheter, samt bygga på och utforska delar av metaverse som har byggts av andra användare. Plattformen möjliggör utveckling av virtuella upplevelser och användare kan tjäna pengar på ett antal sätt, inklusive genom att öppna NFT-konstgallerier, spela spel och erbjuda ställen att hänga på. 

I takt med att världen blir allt mer digitaliserad, förväntas Decentraland bli ett nav för virtuella tidsfördriv. Faktumet att användare kan skräddarsy alla delar av Decentralands metaverse har gjort att det har blivit en spännande öppen värld som är full av olika saker att göra.

Hur fungerar MANA? 

MANA används för att köpa, sälja och handla med mark. Användare kan också köpa unika karaktärer, klädesplagg och andra digitala tillgångar för att ytterligare anpassa spelupplevelsen. Liksom The Sandbox är Decentraland en DAO som tillåter MANA-innehavare att rösta i styrningsförslag. Dessutom prioriterar spelet alltid UGC.

Vad är Metacade (MCADE)? 

Metacade är den första community-drivna arkaden i världen. Det kommer att bli den största arkaden på blockkedjan, och erbjuder spelare en mängd olika metoder för att tjäna krypto. Dessutom kan spelare ta del av ett stort urval av underhållande P2E-arkadspel.

Projektet kommer också att koppla samman användare med unika jobbmöjligheter i Web3, samt erbjuda spelare chansen att testa helt nya spel innan de lanseras. Användare kan få tidig tillgång till nya titlar och kommer att tjäna krypto om de hittar buggar att lösa och andra förbättringar som måste göras innan spelet går live.

Metacade är ett ambitiöst metaverse- och kryptoprojekt som kan bli en central plats för GameFi-entusiaster. Det finns flera anmärkningsvärda funktioner som är designade för att tjäna communityn direkt. Detta har sin grund i en avancerad belöningsmekanism som inkluderar Play2Earn, Compete2Earn, Create2Earn och Work2Earn.

Hur fungerar MCADE? 

Create2Earn-funktionen belönar användare för att de ger värdefulla bidrag till communityn. Detta kan inkludera att dela den senaste informationen om olika spel på Metacades plattform, publicera spelrecensioner och interagera med andra community-medlemmar.

MCADE används för att ge belöningar, såväl som för att satsa och rösta i Metacades planerade DAO. Denna DAO kommer att gå live ungefär ett halvår in i 2023, innan full kontroll överlämnas till communityn 2024.

Prisprognoser för metaverse- och kryptoprojekt 2023

Prisprognos för SAND 2023

SAND:s pris har fallit 94 % från sin topp 2021. Experter förutspår att det krävs en hård kamp för att priset ska återhämta sig inför nästa tjurmarknad. Prisprognosen för SAND 2023 är mellan $0,76 och $1,87.

Prisprognos för MANA 2023

MANA:s pris ligger för närvarande på $0,308390. Projektet har kämpat för att locka användare under 2022 års björnmarknad, vilket kan påverka myntets pris under 2023. MANA förväntas återta intervallet $0,64 till $1,11, men det kan behöva kämpa för att bryta motståndet på dessa nivåer.

Prisprognos för MCADE 2023

MCADE lanserade nyligen sin pre-sale och har redan visat sig vara en populär investering. Priset kommer att stiga från $0,008 till $0,02 under denna pre-sale, och experter pekar på att priset kan skjuta i höjden efter att denna pre-sale är genomförd. I slutet av 2023 förväntas MCADE vara värd mellan $0,40 och $1 – en potentiell avkastning på hela 50x.

Du kan köpa SAND och MANA på eToro här.

Du kan delta i MCADE:s pre-sale här.