Prisprognosen för Uniswap pekar på stabil, men blygsam, avkastning medan Metacade når nya, höga nivåer

Av:
Feb 21, 2023
Uppdaterad: Mar 1, 2023
Listen
  • Prisprognosen för Uniswap tyder på måttliga uppgångar i år
  • Den nya GameFi-plattformen Metacade tar fart under sin pre-sale
  • Metacade förväntas stiga under 2023 och nå nya, höga nivåer

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Oron som präglade kryptomarknaderna 2022 verkar ha börjat lägga sig. Att prisvolatiliteten avtar och kryptopriser över hela linjen börjar stabiliseras är mycket välkomnat av investerare. Priset på etablerade mynt som UNI, den decentraliserade börsen Uniswaps egen kryptovaluta, börjar stabilisera sig parallellt med att kryptomarknaderna lugnar sig. Detta är något som återspeglas i prisprognosen för Uniswap för resten av 2023.

Vissa kryptoprojekt, som den nya spelplattformen Metacade, nöjer sig dock inte med att bara vara stabila, utan siktar på bättre prisutveckling än så. Många projekt lyckas dessutom med att uppfylla dessa högt ställda mål, vilket inte minst bevisas av de optimistiska prisprognoser som experter har tagit fram för spännande nya blockkedjesatsningar, varav Metacade är en framstående.

Vad är Metacade (MCADE)?

Metacade är en helt ny Play-to-Earn-arkad (P2E), tillika socialt nav, som strävar efter att bli en mittpunkt för Web3-spel där spelentusiaster och kryptofans kan samlas för att utforska GameFi-världen. Plattformens primära syfte är att vara en helhetslösning för allt inom just GameFi och erbjuda det bredaste utbudet av klassiska arkadtitlar tillsammans med det bästa inom Web3-spel. Detta samtidigt som den erbjuder oöverträffad P2E-mekanik.

Utöver de traditionella P2E-funktionerna kopplade till GameFi, uppmuntrar Metacade communityn att engagera sig i plattformen genom att belöna alla medlemmar varje gång de lägger upp innehåll på plattformen. Det kan handla om att skriva spelrecensioner, dela alfa och vara aktiva i chattforum, och belöningarna för detta möjliggörs av plattformens Create2Earn-system. Dessutom belönas spelare om de klättrar på topplistor som en del av plattformens spännande Compete2Earn-initiativ.

Det Metacade erbjuder spel- och kryptofans sträcker sig dock långt bortom att bygga en virtuell spelhall där de kan umgås med likasinnade individer. Framför allt sticker plattformens banbrytande Metagrant-system ut, vilket är en del av plattformens planer på att låta communityns medlemmar ha full makt och kontroll över plattformens styrning, ekonomi och framtid.

Varje MCADE-innehavare kan då säga sitt kring de spelidéer som utvecklare skickar in. Utvecklare kommer nämligen att kunna ansöka om finansiering för att designa nya titlar exklusivt för Metacade. De mest populära idéerna, alltså de som får flest röster, beviljas finansiering – och på så sätt kan titlarna få stöd i att utvecklas. 

Detta ger en bild av Metacades rika och mångsidiga färdplan, vilket i sin tur visar på alla de aspekter som gör detta till en bra långsiktig investering. Redan nu, i steg 5, av Metacades pre-sale har tusentals krypto- och spelfans, strömmat till för att investera i vad som snabbt kan komma att bli den hetaste GameFi-plattformen 2023. Hittills har MCADE:s pre-sale samlat in hela $8m, och siktet är inställt på ännu högre nivåer.

Vad är Uniswap (UNI)?

Uniswap är en decentraliserad börs som tar bort behovet av en centraliserad tredje part för att möjliggöra handel med kryptovalutor. Med hjälp av Ethereums nätverk belönas de som tillhandahåller likviditet till börsen med Uniswaps egen kryptovaluta UNI. Samtidigt ger UNI:s användning som styrningskrypto användarna möjlighet att rösta om börsens framtida riktning. Detta gör att många investerare ser på UNI som ett attraktivt, hållbart investeringsalternativ på lång sikt.

Under tjurmarknaden 2021 befäste Uniswap sin starka position bland marknadens bästa decentraliserade börser. Genom Uniswap kunde användare lista och handla kryptovalutor som inte fanns, eller finns, tillgängliga på centraliserade börser som Binance eller Coinbase. Plattformen drivs uteslutande av smarta kontrakt, vilket dessutom innebär att användare kan ingå unika handelspartnerskap i en ny process som kallas swapping.

Förtroendet för centraliserade börser har påverkats negativt av FTX krasch i november 2022, vilket har resulterat i en massiv ökning av aktiva plånböcker som istället använder Uniswaps mångsidiga erbjudande. Uniswap ingick dessutom nyligen ett samarbete med Moonpay, vilket har gjort det möjligt för användare att köpa krypto på Uniswap med kreditkort. Detta gör att en ny generation av potentiella kryptoinvesterare får bättre tillgång till att handla krypto. 

Samtliga av dessa aspekter indikerar alltså att UNI mycket väl kan vara en bra långsiktig investering. Men, prisprognoserna för Uniswap är inte alls lika optimistiska som de för MCADE, vars värde prognostiseras att skjuta i höjden.

Prisprognos för Uniswap 

Uniswap handlas för närvarande på $6,92 – vilket är en bråkdel av dess tidigare rekordnivå på $44,97 som uppnåddes på 2021 års tjurmarknad. Aktuella prisprognoser för Uniswap indikerar att UNI kommer att stiga till cirka $8,41 i slutet av 2023. Detta skulle ge investerare som vill köpa UNI idag väldigt blygsam avkastning. 

På längre sikt ser priset på UNI under 2025 ut att öka till cirka $19,14, vilket motsvarar en utveckling på knappt 3x från dess nuvarande nivå.

Prisprognos för Metacade 

Just nu kan du köpa MCADE i dess pre-sale, till ett pris på $0,0155 per token. Detta pris kommer att öka i takt med att varje steg i dess pre-sale genomförs. Då MCADE ska listas på decentraliserade och centraliserade börser är siktet inställt på $0,02 per token.

Prognosen är att MCADE:s pris kan öka med 10x under 2023. Detta eftersom efterfrågan på krypton sannolikt ökar efter att dess pre-sale blir känd för den bredare massan. Då pekar indikationer på ett pris på $1.

På längre sikt är målet att Metacade ska bli marknadsledare inom kryptospel, vilket absolut är inom räckhåll. Uppnås detta kan man förvänta sig en rejäl prishöjning, eftersom GameFi-marknaden prognostiseras växa med cirka 70 % årligen mellan nu och 2027. Många experter förutspår att priset på MCADE kan nå $5 USD år 2025 och fortsätta att stiga mot slutet av årtiondet.

MCADE ser ut att nå nya, höga nivåer 2023

Uniswaps sikte är inställt på att etablera och cementera sin position som en ledande decentraliserad börs, vilket kan ge investerare avkastning under 2023 och framåt. Prisprognoserna tyder dock på en mycket mer dämpad tillväxtnivå än den förväntade prisexplosionen för MCADE i år. För investerare som kan nöja sig med en rätt så blygsam avkastning kan därmed UNI vara ett bra val.

Hausse-artade investerare som däremot är ute efter enorma vinster bör dock spana in MCADE:s pre-sale. Lyckas man investera i MCADE innan den listas på börserna finns goda förutsättningar för fantastisk avkastning. Det gäller dock att agera nu, innan dess pre-sale säljer slut!

Du kan köpa Uniswap (UNI) och eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.