Flame animation

Hetaste nya
meme-myntet

Flame animation
Coin spinning animation

Potential till 100x

Shiba Memu Roll-out Logo KÖP NU

GBP/INR-prognos: månatliga diagram pekar på mer rupiersmärta

Av:
Jun 2, 2023
Listen
  • Paret mellan pund och rupier har varit i en hausseartad trend nyligen.
  • Det månatliga diagrammet visar att paret är nära sin rekord någonsin.
  • Det är moget för ett hausseartat utbrott på kort sikt.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Växelkursen mellan pundet och rupier har rört sig i sidled nyligen och hänger nära rekordhöga 106,41. GBP/INR- paret handlades på 103,20, där det har legat på de senaste veckorna. Detta pris är ~20% över sina pandemi-låg och 633% över sin lägsta punkt 1984.

Bank of England och RBI kommer att fatta beslut

Copy link to section

Den största katalysatorn för GBP till INR-växlingen denna månad kommer att vara de kommande räntebesluten från RBI och BoE. Indiens centralbanksbeslut kommer först den 8 juni medan BoE avslutar sitt möte den 22 juni.

De två bankerna kommer sannolikt att ta en divergerande väg denna månad. Efter att ha höjt räntorna med 250 punkter kommer RBI sannolikt att pausa sin politik denna månad. Pausen kommer att ske eftersom det finns tecken på att Indiens inflation håller på att avta och den ekonomiska tillväxten avtar. Den årliga inflationen sjönk till 4,7 % i april i år.

Å andra sidan tror jag att Bank of England har mer att gå på med tanke på att inflationen fortfarande är klibbig. Uppgifter som publicerades i maj visade att medan det allmänna konsumentprisindexet (KPI) sjönk till 8,7 % i april, hoppade kärninflationen något.

Därför har banken mer att göra för att få inflationen till sitt mål på 2,0 %. Samtidigt är den brittiska ekonomiska tillväxten lite svag, med extern efterfrågan fallande. Detaljhandeln har sjunkit samtidigt som bostadspriserna har återupptagit den nedåtgående trenden.

En annan orsak till den svaga rupien är Indiens handel med Ryssland. Ryssland har nu rupier till ett värde av över 140 miljarder dollar som det inte kan använda. Tänk på det senaste uttalandet från Rysslands utrikesminister:

“Vi måste använda dessa pengar. Men för detta måste dessa rupier överföras i en annan valuta, och detta diskuteras nu.”

GBP/INR prognos

Copy link to section
gbp/inr

Pund till rupier diagram av TradingView

Om vi tittar på det långsiktiga månatliga diagrammet ser vi att den indiska rupien är i trubbel. Det svävar nära rekordnivån. Som visas är 106.41 den övre sidan av det stigande triangelmönstret. I prisåtgärdsanalys är detta mönster vanligtvis ett hausseartat tecken. Paret har rört sig över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden.

Vidare har Relative Strength Index (RSI) rört sig över den neutrala punkten 50. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när köpare siktar på nästa viktiga motståndspunkt på 107. Stop-loss för detta mönster är på 105.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Försöker du dra fördel av stigande & fallande USD-, GBP-, EUR-kurser? Handla valutor inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10