Hedgefondproffs: Nikkei 225 och Topix-index har mer uppsida

Av:
Jun 5, 2023
Listen
  • Nikkei 225 och Topix-indexen har fortsatt att stiga den senaste tiden.
  • De två indexen handlas på den högsta nivån på decennier.
  • Seth Fischer på Oasis Management tror att de två har mer uppsida.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Nikkei 225- indextjuren fortsatte på måndagen när investerare fortsatte att köpa landets aktier. Det sköt i höjden till 32 072 ¥, den högsta nivån sedan 1990. Sammantaget har indexet hoppat med över 21 % i år, och överträffat S&P 500-, DAX- och CAC 40-indexen. Topix-indexet har också hoppat till det högsta i flera decennier på 2 210 ¥.

Hedge fund pro är hausse på japanska aktier

Copy link to section

Nikkei 225-indexet har varit i ett starkt rally när utländska investerare fortsatte att köpa aktierna. Det mesta av detta rally inträffade efter den senaste resan av Warren Buffett, en av de mest respekterade investerarna i världen. Han har fortsatt att lägga till positioner i de största handelshusen i landet.

Nu tror vissa analytiker att japanska aktier har mer utrymme att köra, med hänvisning till deras billiga värderingar jämfört med jämförbara aktier.

En av dessa analytiker är Seth Fischer, Oasis Managements grundare och CIO. Oasis är en Hong Kong-baserad hedgefond som investerar över hela världen. Dess primära fokus ligger på asiatiska aktier.

  • Save

I en intervju med Bloomberg hävdade han att japanska aktier hade mer uppsida trots den starka comebacken i år. Han nämnde det faktum att många japanska företag var mycket lönsamma, hade billigare värderingsmultiplar och gav tillbaka pengar till investerare genom återköp och utdelningar.

Vidare noterade Fischer att japanska aktier i Nikkei 225 och Topix fick medvind från en kombination av inhemska och utländska investerare. Utlänningar har köpt japanska aktier i nio raka veckor, vilket är positivt.

https://www.youtube.com/watch?v=lh9_yhQ_bsE

De flesta företag i Nikkei 225-indexet har varit i en hausseartad trend i år. De bästa resultaten i indexet är Advantest, Kobe Steel, Dainippon Screen och Toppan Printing. Välkända företag som Mitsubishi Electric, Panasonic, Mitsubishi Corp och Marubeni har alla tagit sig i år.

Nikkei 225 index prognos

Copy link to section
  • Save

Det dagliga diagrammet visar att Nikkei 225-indexet har varit i en stark hausseartad trend de senaste månaderna. Som ett resultat har den skjutit i höjden över alla glidande medelvärden och den viktiga motståndspunkten på 30 000. Den har nu klarat den psykologiska nivån på 32 000 ¥.

Nikkei 225-indexet har flyttat till den överköpta nivån. Därför finns det en sannolikhet att detta momentum kommer att fortsätta, med nästa nivå att titta på är 32 250 ¥.

Om detta händer kommer Topix-indexet också att fortsätta stiga. Topix har hoppat till 2 213 ¥ och kan hoppa till 2 500 ¥.

  • Save

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

  • Save