Flame animation

Hetaste nya
meme-myntet

Flame animation
Coin spinning animation

Potential till 100x

Shiba Memu Roll-out Logo KÖP NU

USD/IDR-analys när inflationen i Indonesien faller under BoI-målet

Av:
Jun 5, 2023
Listen
  • Indonesiens inflation fortsatte att falla i maj i år.
  • Konsumentprisindex har sjunkit till Bank of Indonesias målnivå.
  • USD/IDR kommer att kämpa med en dämpad ekonomisk kalender denna vecka.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

USD/IDR- växelkursen rörde sig i sidled på måndagen efter de senaste indonesiska konsumentinflationsdata. Detta pris ligger cirka 2,47 % över den lägsta nivån i år och 4,8 % under fjolårets högsta. Som ett resultat har den indonesiska valutan klarat sig ganska bra med tanke på att många tillväxtmarknadsvalutor som den kinesiska yuanen och den turkiska liran alla har fallit.

Indonesiens inflation faller

Copy link to section

Den största valutanyheten på måndagen var den senaste indonesiska konsumentinflationsdata. Enligt landets statistikbyrå sjönk det överordnade konsumentprisindexet (KPI) från 0,33 % till 0,09 % i maj. Denna nedgång var bättre än medianuppskattningen på 0,30 %.

På årsbasis sjönk landets inflation från 4,33 % till 4 %. Ekonomer förväntade sig att landets inflation sjönk till 4,23%. Inflationen har varit i en stark baisseartad trend efter att ha nått en topp på 5,95 % i april 2022. Kärninflationen, som exkluderar de volatila livsmedels- och energiprodukterna, sjönk från 2,83 % till 2,66 %.

Därför finns det en sannolikhet att Bank of Indonesia kommer att behålla sina räntor på nuvarande nivå sedan den har flyttat till sitt mål. I maj beslutade banken att lämna räntorna oförändrade.

USD/IDR-växelkursen reagerade på de senaste indonesiska tillverkningsdata. Enligt Nikkei sjönk landets PMI för tillverkning från 52,7 i april till 50,6 i maj. Även om detta var en nedgång är den högre än i andra länder. Vidare är ett PMI-värde på 50 ett tecken på att en bransch går bra.

Utsikterna för USD till IDR-växelkursen för veckan kommer att vara dämpade eftersom det inte kommer att finnas några större ekonomiska data den här veckan. Handlare kommer fortfarande att fokusera på förra veckans non-farm payrolls (NFP) data, som vi skrev om här .

USD/IDR teknisk analys

Copy link to section

USD/IDR-diagram av TradingView

Det dagliga diagrammet visar att växelkursen för USD till rupiah har glidit uppåt under de senaste dagarna. Under denna period har paret rört sig över den viktiga motståndsnivån på 14 838, den lägsta nivån den 2 februari.

Paret har hoppat över det 50-dagars exponentiella glidande medelvärdet medan MACD har rört sig över neutralpunkten. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när köpare siktar på nästa viktiga motståndspunkt på 15 200. Ett steg under stödet vid 14 840 kommer att ogiltigförklara den hausseartade uppfattningen.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Försöker du dra fördel av stigande & fallande USD-, GBP-, EUR-kurser? Handla valutor inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10