Snygg 50-indexanalys: Indiens aktier har mer tillväxtbana

Av:
Sep 8, 2023
Listen
  • Nifty 50-indexet har presterat bättre än sina globala konkurrenter den här veckan.
  • Det närmar sig sin rekordnivå när Indiens ekonomiska tillväxt fortsätter.
  • Indexet har mer uppsida när det närmar sig sin rekordnivå.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Nifty 50 -indexet fortsatte att återhämta sig när investerare fortsatte att köpa indiska aktier. Indexet hoppade till en högsta av INR 19 772 på fredagen även när amerikanska index som Dow Jones och Nasdaq 100 backade under fyra raka dagar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Indiska aktier går bra

Copy link to section

Sensex-indexen Nifty och 50 samt BSE Sensex har gått bra i år eftersom investerare fortfarande är hoppfulla om den indiska ekonomin. Nifty, som spårar de största 50 företagen i Indien, har hoppat med mer än 30 % från den lägsta nivån 2022 och svävar nära den högsta nivån någonsin.

Den viktigaste drivkraften för denna trend är det faktum att Indien håller på att växa fram som en av de snabbast växande ekonomierna i världen. Indien har redan passerat Storbritannien för att bli den 5:e största ekonomin med en BNP på över 3,38 miljarder dollar. Och när den tyska ekonomin saktar ner finns det en sannolikhet att den snart kommer att bli den fjärde .

De senaste ekonomiska uppgifterna visade att Indiens ekonomi expanderade med 7,8 % under årets andra kvartal. Däremot växte USA med 2,1 % medan den europeiska ekonomin växte med bara 0,3 %. Kina ökade med 6,3 % under kvartalet.

Indiens ekonomi drevs av statliga och konsumenters utgifter. Regeringen satsar mycket på stora infrastrukturprojekt som vägar och järnvägar. Alla dessa investeringar gynnar många företag i landet.

Därför är det sannolikt att Indiens centralbank (RBI) inte kommer att vara på humör att sänka räntorna i år. Dessutom sker den pågående ekonomiska tillväxten vid en tidpunkt då inflationen – förutom mat – håller på att avta. Därför kommer det tidigaste som banken kommer att besluta sig för att sänka räntorna 2024.

De flesta Nifty 50-indexbolagen har varit i grönt under den senaste månaden. Coal India, NTPC, HCL Tech, Larsen & Toubro, Maruti Suzuki och Tata Steel presterade bäst. Alla dessa aktier har ökat med mer än 9 % under de senaste 30 dagarna.

Nikkei 225 indexprognos

Copy link to section
Nifty 50

I min senaste artikel om Nifty 50-indexet rekommenderade jag att investerare skulle överväga att köpa dippen. Denna uppfattning var korrekt eftersom indexet nu har studsat tillbaka och rört sig nära sin all-time high. Den ligger fortfarande över den viktiga stödnivån på 18 895 INR, den högsta nivån i november.

Nifty 50-indexet stöds av det 50-dagars glidande medelvärdet medan Relative Strength Index (RSI) har glidit uppåt. Den har också bildat ett fallande kilmönster, vilket vanligtvis är ett hausseartat tecken.

Därför är vägen för det minsta motståndet för index hausseartad, med det initiala målet på INR 19 984. En paus över den nivån kommer att se den skjuta i höjden till INR 20 000.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Kol Stål Aktier & Fonder Index