SPDR Gold Trust (GLD) ETF närmar sig ett nyckelpris när USA:s skuld når $33T

Av:
Sep 19, 2023
Listen
  • SPDR Gold Trust ETF har bildat ett symmetriskt triangelmönster.
  • Fokus flyttas till det kommande räntebeslutet från Federal Reserve.
  • Flera länder som Kina köper aggressivt guld.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

SPDR Gold Trust (GLD) ETF-kursen hoppade med mer än 0,60% på måndagen när handlare ompositionerade för det kommande Federal Reserve-beslutet. Aktien handlades till $180, några punkter över förra veckan.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Federal Reserves beslut ligger framför oss

Copy link to section

SPDR Gold Trust är den största guldfokuserade ETF:en i världen. Enligt sin hemsida har fonden över 880 ton guld, som värderas till mer än 54,4 miljarder dollar.

Fonden erbjuder det bästa sättet för investerare att allokera medel till guld utan att ta fysiska leveranser. Som sådan, eftersom dess innehav är i guld, reagerar priset på metallens dagliga rörelser.

Guld reagerar på flera makrohändelser. För det första finns det en pågående de-dollariseringstrend, där länder som Kina, Saudiarabien och Ryssland minskar sin exponering mot dollarn. Saudiarabien och Kina har sänkt sina innehav av amerikanska statskassor till sin lägsta nivå på flera år.

Dessa länder reagerar på beslutet från den amerikanska regeringen att sanktionera den ryska centralbanken i början av kriget i Ukraina. Samtidigt reagerar de på den skyhöga USA-skulden. De senaste uppgifterna visar att den offentliga skulden toppade 3 biljoner dollar på måndagen och analytiker tror att trenden kommer att fortsätta.

Jag misstänker att skulden kommer att stiga till över 50 biljoner dollar under de närmaste åren. Som sådan finns det oro för huruvida USA kommer att kunna betala tillbaka sin skuld i framtiden när räntorna stiger.

Nästa viktiga katalysator för SPDR Gold Shares Trust kommer att vara Feds beslut. Ekonomer tror att Fed kommer att besluta att lämna räntorna oförändrade under det kommande mötet.

En viktig risk för guld är att US-dollarindex (DXY) har stigit till den högsta nivån på flera år. Vissa investerare har vänt sig till likvida penningmarknadsfonder i amerikanska dollar (MMF), som ger över 5,50 %.

GLD ETF aktiekursprognos

Copy link to section
SPDR Gold Trust

SPDR Gold Trust har varit i ett snävt intervall de senaste månaderna. Den föll från årets högsta på $191,06 i maj till nuvarande $180. Fonden har format ett symmetriskt triangelmönster som visas i svart. Det svänger också vid 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden.

Det viktigaste är att triangelmönstret närmar sig sin sammanflödesnivå, vilket betyder att ett utbrott eller sammanbrott är på väg att inträffa. Därför kommer de viktigaste stöd- och motståndsnivåerna att se på 174,80 $ (den lägsta 21 augusti) och 191,06 $ (YTD-högsta).

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Guld Ädelmetaller Aktier & Fonder Råvaror