USD/KRW drar sig tillbaka efter Sydkoreas inflationsdata: mer uppåt?

Av:
Oct 5, 2023
Listen
  • USD/KRW-paret har gjort en stark återhämtning de senaste månaderna.
  • Parets rally sammanföll med det starka US-dollarindexet (DXY) comeback.
  • Sydkoreas konsumentprisindex (KPI) steg till 3,7 % i september.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

USD/KRW- växelkursen backade något på torsdagen då investerare reagerade på den senaste informationen från det sydkoreanska konsumentprisindexet (KPI). Paret backade från veckans högsta på 1 362 till en lägsta nivå på 1 350.

Sydkoreas inflationsdata

Copy link to section

USD/KRW-paret backade när US-dollarindexet (DXY) tappade fart. Efter att ha stigit i höjden till 107,34 dollar på tisdagen har indexet backat till 106,50 dollar. Denna reträtt skedde efter de senaste uppgifterna om privata löner från ADP. Siffror visade att den privata sektorn bara lade till 89 000 jobb i september, den lägsta ökningen på månader.

Ytterligare data visar att PMI för tjänster sjönk till 50,1 i september när det närmade sig kontraktionszonen. Dessa siffror, tillsammans med det fallande råoljepriset, bidrog till att pressa obligationsräntorna nedåt. Därför finns det en sannolikhet att Fed kommer att överväga att pausa sina räntor.

Nästa nyckelkatalysator för US-dollarindexet kommer att vara den kommande amerikanska non-farm payroll-datan (NFP) som är planerad till fredag. Ekonomer förväntar sig att uppgifterna visar att arbetslösheten låg kvar på 3,7 % eftersom ekonomin skapade ~160 000 jobb.

Valutakursparet USD/KRW backade efter den starka sydkoreanska inflationsdatan. Enligt statistikbyrån sjönk det överordnade konsumentprisindexet (KPI) från 1,0 % i augusti till 0,6 % i september. Nedgången var högre än medianuppskattningen på 0,3 %.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest globally in stocks, options, futures, currencies, bonds and funds from a single unified platform, with our highest-rated broker.

Ad

Sydkoreas inflation steg till 3,7 % på årsbasis, högre än medianuppskattningen på 3,4 %. Denna ökning var högre än medianuppskattningen på 3,4 %. Landets inflation steg i takt med att priset på råolja steg.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Den skyhöga inflationen innebär att Bank of Korea kommer att besluta sig för att hålla en hökaktig ton under de kommande månaderna.

USD/KRW teknisk analys

Copy link to section
USD/KRW

USD/KRW-diagram av TradingView

USD/KRW-växelkursen drog sig tillbaka efter de senaste inflationsdata från Sydkorea. Den testade om det viktiga stödet på 1 345, den högsta punkten i augusti och maj i år. Det har hållit sig över det 50-dagars glidande medelvärdet medan Relative Strength Index (RSI) har fortsatt att skjuta i höjden. Paret har bildat ett inverterat huvud- och axelmönster.

Därför är utsikterna för paret hausse, med nästa viktiga motståndsnivå att titta på kommer att vara 1 375. Stop-loss för denna utsikt kommer att vara 50-dagars glidande medelvärde på 1 330.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Försöker du dra fördel av stigande & fallande USD-, GBP-, EUR-kurser? Handla valutor inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10
eToro är en plattform med flera tillgångar som erbjuder CFD-produkter och icke-CFD-produkter. 68% av detaljhandelskonton förlorar pengar när de handlar med CFD med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.
Trade forex
USD Forex Marknadsanalys