Forskning avslöjar mobila enheter som katalysatorer för effektiva decentraliserade infrastrukturnätverk (DePIN)

Av:
Apr 24, 2024
Listen

Zug, Schweiz, 24 april 2024, Chainwire -forskare från University of Zürichs Communication Systems Group, i samarbete med Acurast Association som bygger på Polkadot och andra ekosystem, har avslöjat banbrytande resultat i sin senaste studie, “Performance Analysis of Decentralized Physical Infrastructure Networks och centraliserade moln.” Detta arbete demonstrerar lönsamheten hos Decentralized Physical Infrastructure Networks (DePIN) som ett robust alternativ till traditionella centraliserade molnbaserade plattformar. DePIN, som utnyttjar blockchain-teknik och Internet of Things (IoT), syftar till att förbättra datasuveräniteten, minska beroendet av centraliserade modeller och förbättra systemets motståndskraft mot potentiella fel. Forskningen belyser och utvärderar specifikt Acurast, ett nytt decentraliserat serverlöst molnnätverk som utnyttjar underutnyttjade resurser från smartphones för att utföra komplexa datoruppgifter med förbättrad säkerhet och effektivitet.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Nyckelfynd

Copy link to section
  • Förbättrad effektivitet: Acurast har visat potential att utföra beräkningsintensiva uppgifter mer effektivt än traditionella molntjänster som Google Cloud Platform och Amazon AWS.
  • Energieffektivitet: Acurast minskar energiförbrukningen avsevärt jämfört med befintlig centraliserad serverinfrastruktur, vilket gör det till ett miljövänligt alternativ till befintliga lösningar.
  • Empiriska bevis: Studien ger empiriska bevis som stödjer de teoretiska fördelarna med DePIN, vilket visar Acurasts förmåga att hantera beräkningsintensiva applikationer med tillförlitlighet och kostnadseffektivitet.

“Tillkomsten av decentraliserad teknologi ger en unik möjlighet att ompröva hur vi hanterar och driver digitala infrastrukturer”, säger Jan von der Assen, doktorand och juniorforskare för Communication Systems Group (CSG) vid University of Zurich (UZH) om projekt. “Acurast utmanar inte bara status quo utan kan också presentera en skalbar, säker och hållbar modell för framtida datorbehov.”

Denna forskning markerar ett viktigt steg mot att förstå och utnyttja kraften hos DePIN för datoranvändning. Det öppnar upp ett verkligt alternativ till befintliga molnleverantörer för applikationer i alla branscher, särskilt där sekretess är av största vikt. Hela forskningsrapporten är allmänt tillgänglig och har godkänts vid den kommande DePIN-workshopen för den internationella konferensen om blockkedjeteknik (ICBC) 2024.

Om University of Zürichs Communication Systems Group

Copy link to section

Communication Systems Group (CSG) vid universitetet i Zürich fokuserar på forskning och utveckling inom nätverkssystem och kommunikationsmekanismer. Gruppen är dedikerad till att utveckla det senaste inom kommunikationssystem, nätverkssäkerhet och utveckling av infrastruktur.

Om Acurast Association

Copy link to section

Acurast Association är dedikerad till att bryta upp molnmonopolet med Acurast med hjälp av mobil hårdvara, och därigenom demokratisera och decentralisera molnet. Tillåter alla att bli en del av molnet via sina mobila enheter. Ger utvecklare obegränsad, tillståndslös åtkomst till datorresurser som är säkra, kostnadseffektiva och konfidentiella. Kontakta medgrundare Pascal Brun Acurast [email protected]

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Pressmeddelande