Nikkei 225 bildar en baisseartad flagga före MUFG, Mizuho, Mitsui-intäkter

Av:
May 14, 2024
Listen
  • Nikkei 225-indexet har bildat ett baisseartat flaggdiagrammönster.
  • Företag som Sony, Softbank och Subaru har publicerat sina resultat.
  • Toppbanker som Mitsubishi, Mizuho och Mitsui släpps på onsdag.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Nikkei 225- indexet kvarstår fastnar i ett intervall då handlare fokuserar på den deprecierande yenen och den pågående japanska vinstsäsongen. Indexet handlades på 38 350 ¥ på tisdagen, där det har fastnat de senaste dagarna. Detta pris är nästan 7 % under sin högsta nivå i år.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Japanska bankvinster framåt

Copy link to section

Nikkei 225-indexet har varit i rampljuset när viktiga japanska företag släpper sina resultat. Softbank, en av dess största beståndsdelar, publicerade sina finansiella resultat på måndagen och rapporterade sin första Vision Fund-vinst på flera år.

De andra japanska toppföretagen som har publicerat sina intäkter är jättar som Bridgestone, Suzuki Motor, Subaru Corp, Yamaha, Rakuten och Sony. De flesta av dessa företag släppte resultat som var bättre än uppskattningar.

Onsdagen blir en avgörande dag för Nikkei 225-indexet då Japans största banker – Mitsubishi UFJ (MUFG), Sumitomo Mitsui (SMFG) och Mizuho Financial Group (MFG) – kommer att publicera sina kvartalsresultat.

Dessa resultat kommer vid en tidpunkt då dessa företag går bra, med hjälp av BoJs beslut att lämna negativa räntor. Resultaten kommer också vid en tidpunkt då japanska aktier går anmärkningsvärt bra, med Nikkei 225 nära sin högsta nivå på decennier.

Andra japanska banker som kommer att publicera sina resultat denna vecka är Concordia Financial, Rakuten Bank, Kyushu Financial Group och Aozora Bank.

Nikkei 225-indexet har också fastnat i ett intervall före viktiga makrohändelser. Japan kommer att publicera sina BNP-data på torsdag. Ekonomer tror att landets ekonomi minskade under första kvartalet när Japan gick mot en lågkonjunktur.

Detta innebär att Bank of Japan kommer att hålla en duvaktig ton eftersom vandringar kan driva ekonomin djupare in i en recession. På den negativa sidan betyder detta att den fallande japanska yenen kan fortsätta sin nedåtgående trend.

Den andra avgörande katalysatorn för aktien kommer att vara den kommande amerikanska inflationsstatistiken som är planerad till tisdag. Dessa siffror kommer att ge mer information om den amerikanska ekonomin och signaler om när Fed kommer att börja sänka räntorna.

Nikkei 225 indexprognos

Copy link to section
Nikkei 225

Nikkei 225-diagram av TradingView

Om vi vänder oss till det dagliga diagrammet ser vi att Nikkei-indexet har hållit sig i ett snävt intervall de senaste veckorna. Den handlades till 38 350 ¥, mycket lägre än den högsta hittills på ¥ 41 068. Den har också bildat ett baisseartat flaggmönster, som ofta är ett baisseartat tecken.

Indexet har också rört sig något under 50-dagars exponentiellt glidande medelvärde (EMA) medan Relative Strength Index (RSI) har rört sig under neutralpunkten. Därför är utsikterna för indexet baisse, med nästa punkt att titta på är 37 000 ¥.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Ad

Vill du ha krypto-, forex- och aktiehandelssignaler som är lätta att följa? Gör det enkelt att handla genom att kopiera vårt team av professionella handlare. Konsekventa resultat. Registrera dig hos Invezz Signals™ idag.

0/10
Learn more
Aktier & Fonder Index Marknadsanalys