Är Warner Bros (WBD)-aktien för billig för att ignorera?

Av:
May 26, 2024
Listen
  • Warner Bros. Discovery är hem för några giftiga äldre tv-märken.
  • Dess studior, nätverk och DTC-verksamhet saktar ner dramatiskt.
  • Företaget sitter på en skuld på 43 miljarder dollar som kan begränsa dess tillväxt.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) aktiekursen förblev under intensiv press denna månad då oron för företagets framtid fortsatte. Den stängde på 7,73 dollar på fredagen, en minskning från rekordnivån på 78,11 dollar. Dess värdering har sjunkit till mindre än 20 miljarder dollar.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Undervärderad men riskabel

Copy link to section

I min senaste artikel om Warner Bros. Discovery skrev jag att det var ett av de mest undervärderade medieföretagen i USA. Jag använde en summa-of-parts-metod för att uppskatta att företaget var mycket billigt. Enligt min uppskattning har dess studior och Max-verksamhet en större värdering än hela företaget.

Warner Bros. Discovery har också några giftiga äldre medieföretag som inte längre är relevanta idag. CNN, Food Network, OWN och Animal Planet är några av dess TV-bolag. Medan vissa av dessa nätverk var mycket populära tidigare, har deras publik minskat kraftigt den senaste tiden.

Ändå, i min summa av delar artikel, uppskattade jag att vissa av dessa företag skulle kunna få en enorm summa pengar om de säljs. Ett bra exempel på detta är att Paramount Globals BET och VH1 lockade 3,5 miljarder dollar från Byron Allen.

Warner Bros. Discoverys senaste finansiella resultat gav fler bevis på att dess verksamhet fortfarande var under press. Dess intäkter för första kvartalet sjönk till 9,95 miljarder dollar från 10,7 miljarder dollar ett år tidigare. Dessutom sjönk dess justerade EBITDA-siffra från över 2,6 miljarder USD till 2,1 miljarder USD medan dess fria kassaflöde steg till 390 miljoner USD.

De flesta av Warner Bros segment rapporterade en stadig intäktsminskning. Dess studiointäkter sjönk med 12 % till 2,8 miljarder dollar, vilket företaget tillskrev förra årets strejker. Dess nätverkssegments intäkter sjönk också med 8 % till 5,1 miljarder dollar när dess reklamverksamhet kämpade.

WBD:s intäkter direkt till konsument var nästan oförändrade på 2,46 miljarder dollar då antalet abonnenter steg till 99,6 miljoner. Det hade en justerad EBITDA på 86 miljoner dollar.

Warner Bros. Discovery står inför flera risker. För det första är det fortfarande ett av de mest skuldsatta företagen i mediebranschen. Medan dess skulder har minskat under åren, är den fortfarande skyldig 43,2 miljarder dollar till långivare.

Dess enorma skuldberg kan begränsa dess utgifter för innehållsutveckling vid en tidpunkt då Netflix och Disney spenderar miljarder dollar. Netflix har lagt till miljontals användare och har nu över 269 miljoner prenumeranter.

Det är oklart om Warner Bros. Discoverys kommande Max globala expansion kommer att locka miljontals användare. Dessutom, som vi såg med Netflix, kommer företaget att behöva spendera betydande summor pengar i annonser för att nå dessa användare.

Den andra osäkerheten är om Venu Sports, dess joint venture med Disney och Fox Corporation kommer att bli en stor framgång.

Warner Bros. Discovery aktieanalys

Copy link to section

WBD-diagram av TradingView

Därför har vi med WBD ett företag med några av de största varumärkena inom mediebranschen globalt. Dess tillväxt avtar, har betydande skulder och dess verksamhet står inför många osäkerheter framöver.

Vad värre är, företaget har några svaga tekniker. Det har ständigt legat under 50-dagars och 100-dagars exponentiella rörliga medelvärden (EMA). Det sjönk också under stödet på $8,83, dess lägsta sving i december 2022. Detta pris var den nedre sidan av det fallande triangeldiagrammet.

Det har också bildat ett bryt- och omtestmönster genom att testa motståndet på $8,83. Därför är aktiens utsikter baisse, med nästa potentiella nivå att se är på $5,0. Denna uppfattning kommer att bli giltig om aktien kraschar under årets lägsta på $7,38.

Denna artikel har översatts från engelska med hjälp av AI-verktyg och därefter korrekturlästs och redigerats av en lokal översättare.

Aktier & Fonder Marknadsanalys Media